-
+

Gamestop-kuppen blir film

Författaren Ben Mezrich var snabb på bollen och ska skriva en bok om förra veckans Wall Street-kaos. Arkivbild.
Författaren Ben Mezrich var snabb på bollen och ska skriva en bok om förra veckans Wall Street-kaos. Arkivbild.
FilmTT

Den uppmärksammade "börs-kuppen" i förra veckan mot företaget Gamestop är redan på väg att bli bok. Och film.

Annons

Annons

Röken har knappt hunnit lägga sig över Wall Street men förra veckans Gamestop-turbulens är redan på väg att ta plats i populärkulturen. Enligt Deadline är författaren Ben Mezrich, som tidigare skrivit boken som Facebook-filmen "The social network" bygger på, på gång med att skriva storyn om hur amatörhandlare och internettroll från sajten Reddit gjorde gemensam sak och skakade om hela aktiemarknaden.

Trots att händelsen bara är någon vecka gammal har filmbolaget MGM redan köpt rättigheterna till att göra film av den kommande boken, som ska heta "The antisocial network".

Händelsen inleddes med en attack mot hedgefonder som satsat på kursfall i den amerikanska spelbutikskedjan Gamestops aktie. En stor grupp börsspekulanter, så kallade day traders, koordinerade sig via sociala nätverk och tvingade till slut hedgfonderna att vika ner sig.

Aktionen ledde till en kraftig uppgång för aktien som sedan årsskiftet nu stigit med hundratals procent. En förhållandevis måttlig investering kunde alltså på kort tid omvandlas till miljonbelopp.

Även andra företag har drabbats av liknande aktioner och fått se aktiekurserna rusa.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss