A-
A+

Gängkriminella misstänks för vapensmuggling

Köpenhamnspolisen har gripit sju danska gängkriminella som misstänks för att ha smugglat vapen från Sverige till Danmark. Arkivbild.
Köpenhamnspolisen har gripit sju danska gängkriminella som misstänks för att ha smugglat vapen från Sverige till Danmark. Arkivbild.
DanmarkTT

Sju gängkriminella män har gripits misstänkta för vapensmuggling, som ska ha skett från Sverige till Danmark, uppger Köpenhamnspolisen för TT.

De sju männen, i åldrarna 20–23 år, är samtliga danska medborgare.

Annons

Annons

Det här ärendet kan inte kopplas till de mord eller skottlossningar som har varit i Köpenhamn eller Sverige den senaste tiden. Det här är ett självständigt ärende, men det handlar om gängmiljö, säger vice polisinspektör Torben Henriksen till TT.

De sju männen greps under tisdagen och är misstänkta för hantering och smuggling av vapen.

Smuggling från Sverige till Danmark

Den danska polisen slog till efter en utredning i samarbete med svenska myndigheter. Någon koordination mellan dansk och svensk polis gjordes dock inte vid själva tillslaget.

Hur Sverige kommer in i bilden kan jag inte avslöja just nu. Det ska ske häktningsförhandlingar och de kommer att hållas bakom stängda dörrar, säger Torben Henriksen.

Henriksen uppger dock att smuggling av vapen har skett från Sverige till Danmark.

Men jag kan inte förutse om vi under den fortsatta utredningen får några andra uppgifter kring varifrån smugglingen har skett, säger han.

Annons

Annons

Flera dödsskjutningar

Under december drabbades Köpenhamnsområdet av flera skottlossningar, varav tre med dödlig utgång. Då uppgav den danska polisen att det i vissa fall fanns kopplingar till svenska gängkriminella.

Ett av dåden – mordet på en 17-årig pojke på en frisörsalong i Rødovre den 3 december – ska enligt tidningen Ekstra Bladet ha koppling till en dödsskjutning i Bunkeflostrand i Malmö den 15 december i fjol. Då sköts en 25-årig man ihjäl utomhus och enligt danska medier ska offret ha varit dansk medborgare.

Fyra män, varav tre danskar, häktades för mordet i Bunkeflostrand, men släpptes på fri fot innan jul.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.