A-
A+

Garnacho slipper straff efter gorilla-emojis

Alejandro Garnacho frias av FA. Arkivbild.
Alejandro Garnacho frias av FA. Arkivbild.
FotbollTT-NTB

Manchester Uniteds Alejandro Garnacho slipper straff efter sitt inlägg om lagkamraten André Onana i sociala medier. Det engelska fotbollsförbundet (FA) friar argentinaren som publicerade en bild på sig och målvakten Onana tillsammans med två gorilla-emojis, vilket kunde tolkas rasistiskt.

"Vi bad om spelarens förklaring som en del i utredningen, och han förklarade att användandet av två gorilla-emojis var menat att uppmärksamma styrkan hos lagkamraterna, speciellt André Onana och Harry Maguire – med tanke på de avgörande roller de spelade i Manchester Uniteds seger mot FC Köpenhamn", säger en talespersonen för FA.

Onana räddade en straff från Jordan Larsson på tilläggstid, vilket gjorde att United kunde vinna Champions League-mötet med 1–0 tack vare Harry Maguires nickmål.

"Vi är nöjda med Alejandro Garnachos förklaring kring kontexten, så vi kommer inte vidta några disciplinära åtgärder om händelsen", säger talespersonen.

"Men vi har påmint spelaren om ansvaret kring publiceringar i sociala medier och speciellt användandet av emojis, som kan uppfattas på olika sätt".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.