A-
A+

Garpenlöv: "Måste fortsätta den här resan"

Tredje gången gillt för svenske förbundskaptenen Johan Garpenlöv och hans lag i VM. Men Garpenlöv svävade inte iväg efter krossen, utan tittade framåt.
Tredje gången gillt för svenske förbundskaptenen Johan Garpenlöv och hans lag i VM. Men Garpenlöv svävade inte iväg efter krossen, utan tittade framåt.
IshockeyTT

Största segern över Schweiz på 34 år – men fortfarande bara en trepoängare.

Förbundskaptenen Johan Garpenlöv njöt av sin premiärseger i VM, men sade:

Jag är glad att vi kunde spela på det här sättet i det här läget, nu gäller det att göra det över tid.

Annons

Annons

Annons

Annons

Den svenska krossen, 7–0, var den största segern över Schweiz på mästerskapsnivå på 34 år.

Samtidigt var det bara en seger.

Efter de två inledande chockförlusterna mot Danmark och Belarus måste Sverige fortsätta att rada upp segrar för att nå slutspel. Johan Garpenlöv var noga med att påpeka det:

Kan vi hålla den här nivån genom turneringen kan det bli något roligt av det här. Det här en match, vi visar vilken nivå vi kan hålla, men utmaningen nu blir att ta fram det i nästa match också.

"Stämmer inte alltid"

Förbundskaptenen hade ändrat om i samtliga fyra kedjor och fick full effekt.

Vi fick in rätt in rätt mycket nytt folk inför den här turneringen, speciellt på forwardssidan, och de tankarna man har från början stämmer inte alltid riktigt. Nu börjar vi hitta rätt i kemin. Förhoppningsvis har vi kommit en bra bit på väg, sade han.

VM-debutanten Jesper Frödén kom in i laget och gjorde avtryck direkt med två mål och en assist.

Jag är inte förvånad. Jag har haft med honom i varje turnering och han har tagit jättekliv den här säsongen, det är en spelare vi kan använda i massor av olika roller. Jag känner mig trygg med honom när det gäller hans spel och han känner sig nog trygg med vårt sätt att spela, sade Garpenlöv om Skellefteåforwarden.

Annons

Annons

"Ny nivå"

Johan Garpenlöv har varit med och vunnit två VM-guld som assisterande tränare, nu fick han vinna sin första VM-match som huvudansvarig.

Vi har varit revanschsugna och ville bevisa att vi är ett bra lag. Vi trodde på oss själva, vi trodde på vårt spel och vi tog det till en ny nivå. Nu måste vi fortsätta den resan, sade han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!