A-
A+

Garpenlöv om truppen: "Finns ingen hjälp utifrån"

Nils Höglander, här i en match med juniorkronorna i fjol, har tackat nej till spel i VM.
Nils Höglander, här i en match med juniorkronorna i fjol, har tackat nej till spel i VM.
IshockeyTT

VM-truppen är i det närmaste stängd.

En plats finns fortfarande öppen – men i det läge Tre Kronor hamnat ser den inte ut att fyllas.

Det finns ingen hjälp utifrån vi kan få, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

Annons

Annons

Nils Höglander, "Zorroartisten" i Vancouver, har tackat nej till VM-spel.

I det läget valde Garpenlöv att anmäla de fyra spelare som funnits på plats i Riga, men ännu inte spelat, till truppen. Därmed består den svenska VM-truppen av 27 spelare och en plats finns ännu öppen.

Centerstjärnan Nicklas Bäckström och defensive forwarden Carl Hagelin blev samtidigt tillgängliga i natt sedan deras Washington blivit utslaget ur Stanley Cup-slutspelet.

Båda hade varit förstärkningar i ett svenskt VM-lag som förlorat två matcher mot klent motstånd och nu måste börja rada upp segrar.

Vi har en plats öppen, om vi får hjälp så vill vi ha den nu och det är ju omöjligt med tanke på karantänsreglerna. Jag har skickat ett sms till båda, men inte ställt frågan. Det brukar vi inte göra direkt någon har blivit utslagen, säger Johan Garpenlöv på en digital presskonferensen och tillägger:
Vill de komma så får de.

Pandemireglerna för VM i Riga innebär att en spelare som ansluter nu måste sitta i karantän i sex dagar innan de får spela match. Sverige spelar sin sista gruppspelsmatch mot Ryssland kommande måndag, om en vecka.

Vi känner i det här läget att det är det här laget som ska göra det. Vi har satt oss själva i en situation och får titta framåt i det som är kvar. Då måste vi använda allt vi har på plats i och med de regler som finns. Det finns inte tid för någon utifrån att komma in och hjälpa nu, säger Garpenlöv.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!