A-
A+

Garpenlöv: Segern ger självförtroende

Jesper Frödén, till vänster, får brittiske lagkaptenen Matthew Myers på fall.
Jesper Frödén, till vänster, får brittiske lagkaptenen Matthew Myers på fall.
IshockeyTT

Det började med en ny motgång – men slutade med en säker 4–1-seger.

Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv hittade en del att ta med sig efter vinsten i måstematchen över Storbritannien i ishockey-VM.

Varje seger betyder jättemycket för självförtroendet, vi får göra lite mål och lyckas göra saker, säger han.

Annons

Annons

Annons

Annons

Sverige lever i ishockey-VM.

Åtminstone i två dagar till.

Men i ett VM där det mesta gått emot började det naturligtvis på den islagna vägen. Storbritannien tog ledningen med 1–0 sedan målvakten Viktor Fasth, som spelade sin första match sedan premiären, blivit intryckt i det svenska målet av en motståndare innan skottet från brittiske skyttekungen Liam Kirk passerade mållinjen.

Efter en lång videogranskning dömde domarparet Andris Ansons, Lettland, och Kristian Vikman, Finland, lite överraskande mål.

Ja, jag blev förvånad, men jag hoppas de kan sitt jobb. De tittade så länge så jag hoppas de tog rätt beslut, säger han.

Gupp på vägen

Det blev dock bara ett gupp på vägen mot tre poäng, Sveriges blott andra seger på fem VM-matcher.

Och en absolut nödvändig trepoängare.

Jag är jätteglad över segern eftersom vi fortfarande har chansen till kvartsfinal. Tittar man på de tre senaste matcherna så vinner vi två av dem och gör bra matcher, mot tjeckerna gör vi två bra perioder och en lite sämre. Så på så sätt ser det riktigt bra ut de tre senaste matcherna, säger han.

Annons

Annons

"Tar på mig massor"

Garpenlöv fick vid en pressträff timmarna före nedsläpp frågan om han tar på sig ansvaret för Sveriges skrala resultat hittills.

Jag tar på mig massor, jag är ytterst ansvarig och det är jag som ska se till att vi följer de riktlinjer som vi sätter upp. Vi har inte fått med oss resultaten i den här turneringen, vi har förlorat mot lag man ska slå och det gör att man blir ifrågasatt och det förstår jag.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss