A-
A+

Gauff stormar fram i Australian Open

Coco Gauff vinner sin tredje match.
Coco Gauff vinner sin tredje match.
TennisMelbourne, TT:s utsände

USA:s Coco Gauff är vidare till åttondelsfinal i Australian Open-tennisen. Landsmaninnan Bernarda Pera hade inte mycket att sätta emot i tredje omgången.

Men amerikanskan Danielle Collins, som spelade final i Melbourne förra året, är utslagen.

Annons

Annons

Barbora Krejciková från Tjeckien besegrade Anhelina Kalinina från Ukraina.
Barbora Krejciková från Tjeckien besegrade Anhelina Kalinina från Ukraina.

Det krävdes fyra matchbollar innan Coco Gauff till slut kunde andas ut och tacka publiken på Rod Laver Arena i Melbourne Park.

Den 18-åriga världssjuan hade vissa bekymmer med vänsterhänta Bernarda Pera, som hon besegrade med 6–3, 6–2 i årets första grand slam-turnering.

Hon slog bollen hårt. Jag försökte bara hänga med, säger Gauff.

"Fjärilar i magen"

Barbora Krejciková trivs i värmen och solskenet i Melbourne. Hon får fortsätta att njuta av den australiska sommaren eftersom hon, precis som Gauff, är vidare till åttondelsfinal.

Jag njöt från första poäng till sista, säger den tjeckiska 27-åringen, som efter att ha besegrat Anhelina Kalinina från Ukraina med 6–2, 6–3 blev första spelare att ta sig vidare till åttondelen.

"Älskar den australiska sommaren", skrev hon i en hälsning på filmkamerorna efter segern i tredje omgången.

Jag gillar verkligen värmen. Och det är början på säsongen. Det är en väldigt fin grand slam. För mig är det speciellt att börja året här. Jag gör mitt bästa och är verkligen glad över hur jag lyckats vinna hittills, säger Krejciková.

Tjeckiskan inledde fredagens spel på centercourten i Melbourne.

Det är inte första gången jag kliver in på den, så jag har blivit lite van. Men det känns alltid lite som fjärilar i magen när jag kommer dit. Det har jag när jag kliver in på alla stora arenor, säger hon och tillägger:
Det är alltid väldigt, väldigt speciellt.

Annons

Annons

Två amerikaner utslagna

I åttondelsfinalen möter hon Jessica Pegula från USA, som slog ut en annan ukrainsk spelare, Marta Kostyuk, i raka set.

Dagens första skräll stod Jelena Rybakina från Kazakstan för när hon slog ut världselvan Danielle Collins från USA.

Rybakina servade starkt och tog hem första set med 6–2. Collins, som förlorade finalen i Australian Open mot Ashleigh Barty förra året, lyckades vända i andra och till slut vinna det med 7–5. Men i tredje set var Rybakina den tydligt starkaste, och inledde med att bryta Collins serve två gånger om.

Setet slutade 6–2, och Rybakina möter härnäst världsettan Iga Swiatek, som inte gav spanjorskan Cristina Bucsa något handlingsutrymme alls i en 6–0, 6–1-kross.

24:e-rankande Viktoryja Azaranka från Belarus vände och vann mot amerikanskan Madison Keys, rankad 13. Azarenka har aldrig förlorat mot Keys, som tog första set med 6–1. Men en hel del missar från amerikanskan under andra halvan av matchen gjorde att belarusiskan tog efterföljande set med 6–2, 6–1.

Azarenka möter antingen Maria Sakkari från Grekland eller kinesiskan Lin Zhu, som möts senare under fredagen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.