A-
A+

Gensax gör tomater sötare

Forskare har hittat ett sätt att göra tomater sötare utan att stressa plantan. Arkivbild.
Forskare har hittat ett sätt att göra tomater sötare utan att stressa plantan. Arkivbild.
VetenskapTT

Annons

Annons

Japanska forskare har lyckats göra tomater sötare med hjälp av gensaxen Crispr/Cas9, enligt en studie publicerad i Scientific reports.

Konsumenter i Japan föredrar sötare tomater, vilket redan i dag produceras, men vanligen genom att stressa plantorna och utsätta dem för torka. Detta gör både tomater och skördar mindre, rapporterar Vetenskapsradion.

Med hjälp av forskningen kan nu tomaterna bli 30 procent sötare utan att göra avkall på storleken.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.