A-
A+

Gick i karantän – sades upp för svartuthyrning

Paret vinner tvisten i hyresnämnden. Arkivbild.
Paret vinner tvisten i hyresnämnden. Arkivbild.
BostadTT

Annons

Annons

Det äldre paret tillhörde en riskgrupp och satte sig i karantän i sommarstugan. Under tiden har sonen och hans barn emellanåt fått bo i den tomma hyreslägenheten i Lund som inneboende. Svartuthyrning, hävdar värden som sagt upp hyreskontraktet. Men nu vinner paret tvisten i hyresnämnden, skriver Hem och Hyra.

Hyresvärden anser att sommarstugan i själva verket varit det äldre parets permanenta bostad. Rätten går dock på parets version: stugan tjänat som tillfällig bostad. Att bo i lägenhet i Lund och åka hissen till nionde våningen har känts för osäkert under rådande omständigheter under pandemin.

Hyresnämnden anser att parets resonemang är förståeligt – och skriver i sitt beslut att det är ”rimligt med hänsyn till den allmänna osäkerhet som pandemin föranledde”.

Lunds kommunala bostadsbolag LKF funderar dock på att överklaga.

Nämnden konstaterar att det bott någon annan i lägenheten men att omständigheterna gör att det är ok. Det tycker vi är märkligt. Vill man hyra ut i andra hand ska man ansöka om det , säger Andreas Persson, jurist på LKF till Hem och Hyra.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!