A-
A+

Gigovic stannar i Helsingborg

Armin Gigovic blir kvar i Helsingborg. Arkivbild.
Armin Gigovic blir kvar i Helsingborg. Arkivbild.
FotbollTT

Armin Gigovic förlänger sitt lån med Helsingborg och stannar kvar i allsvenskan. Det meddelar fotbollsklubben på sin hemsida.

Annons

Annons

Fotbollsspelare tillhörande ryska klubbar har under en tid kunnat teckna låneavtal med andra klubbar på grund av Rysslands invasionskrig i Ukraina. Armin Gigovic har sedan dess varit utlånad till allsvenska Helsingborg från Rostov.

Lånet förlängs nu till den 31 augusti.

"Det känns skönt att det är klart så att jag kan fortsätta fokusera på matcherna och att hjälpa laget vinna. Jag hoppas bidra till att komma närmare ett säkrat allsvenskt kontrakt", säger Gigovic till klubbens hemsida.

Först fick spelare från ryska ligan vara utlånade till 30 juni i år. Perioden förlängdes för cirka två veckor sedan av Internationella fotbollsförbundet Fifa till 30 juli 2023, något som HIF utnyttjat.

"Armin är en ung spelare med ambitioner som vi mycket väl känner till. Vi är glada att han blir kvar hos oss i ytterligare två månader och därefter får vi ta en ny dialog", säger Helsingborgs sportchef Andreas Granqvist.

Helsingborg ligger sist i allsvenskan på fem poäng. Gigovic har gjort ett mål på nio matcher.

Vad som händer för de andra inlånade svenskarna, Norrköpings Filip Dagerstål och Djurgårdens Sead Haksabanovic, är ännu oklart. För att spela helgens matcher måste de förnya sina låneavtal.

Jordan Larsson rev nyligen sitt kontrakt med Spartak Moskva men har enligt Aftonbladets uppgifter tackat för sig i Stockholmsklubben.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.