A-
A+

Gitarrfynd i Skänninge gav experterna gåshud

-
MusikTT

Musikern Simon Ådahl hittade en ovanlig elgitarr i en antikaffär – som visade sig vara mer sällsynt än väntat. Nu blir gitarren omskriven i det världskända amerikanska magasinet Vintage Guitar, skriver tidningen Dagen.

Annons

Annons

Historien bakom det unika gitarrfyndet började 2018. Då promenerade Simon Ådahl, bland annat känd från gruppen Edin-Ådahl, som vann Melodifestivalen 1990, förbi en antikaffär i Skänninge norr om Mjölby. I den stängda butiken fanns en annorlunda elgitarr som väckte hans intresse. Efter många turer fick Simon Ådahl kontakt med ägarna och köpte gitarren för 1 700 kronor.

För att ta reda på mer om gitarren av det tyska märket Höfner, som bland annat användes av Beatles, frågade han i magasinet Vintage Guitars läsarforum. Nästan direkt hörde den amerikanska tidningen av sig för en intervju, som resulterade i ett tresidigt reportage i aprilnumret.

Det visade sig nämligen att den ljusblå elgitarren är en ytterst sällsynt Höfner 162 av 1958 års modell, i ett ovanligt gott skick med originalbeslagen på plats. Även ljudet är "svinbra", enligt Simon Ådahl, som har använt den med sitt nuvarande band, den kristna hårdrockgruppen Larm.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!