A-
A+

Gladare Kinhult i The Open: "Har saknat det"

Marcus Kinhult på Royal St George's inför British Open.
Marcus Kinhult på Royal St George's inför British Open.
GolfTT

Formen är inte riktigt på topp än.

Då blir inställningen ett extra viktigt vapen för Marcus Kinhult i British Open.

Jag känner mig gladare på golfbanan och det är nog för att jag har saknat det så mycket som jag har gjort, säger han.

Annons

Annons

Bakgrunden är välkänd vid det här laget: I början av april var svenska golfproffset Marcus Kinhult i Spanien när han drabbades av allvarliga krampanfall och fördes akut till sjukhus, där han senare diagnosticerades med epilepsi. Kroppen smärtade, tankarna snurrade och golfkarriären fick sättas på paus på obestämd tid.

Nu är Kinhult tillbaka på den allra högsta nivån, några hundra träningstimmar fattigare men också en viktig erfarenhet rikare.

Jag är så tacksam och glad för att jag är på golfbanan och inte någon annanstans, säger den 24-årige bohuslänningen.

Den glädjen har han också känt av i sina Europatourtävlingar hittills: Irish Open och Scottish Open de senaste två veckorna.

Om det händer något dåligt på banan så kan jag ta det. Jag blir fortfarande lite frustrerad såklart och vill göra mitt bästa till varje pris, men det är mer att jag känner mig lite mer "fine" med eventuella misstag.

Positiv trend

Efter att ha missat kvalgränsen på Irland låg Kinhult elva halvvägs in i tävlingen i Skottland. Läget var lovande, men spelet saknar fortfarande lite stabilitet och efter en mindre lyckad helg rasade han till 59:e plats.

Spelet har väl inte riktigt levererat, men ska jag vara ärlig hade jag väl inte förväntat mig det heller. Jag är glad att jag fick spela fyra varv den här veckan, det var positivt och att jag orkade det utan att bli trött också, säger han.
Trenden går åt rätt håll, men jag märker att jag har varit borta ett tag. Det har varit lite gott och blandat, lite konstiga beslut och en "socket" (amatörmässig miss) under sista rundan, såna grejer som inte händer vanligtvis.

Den här veckan väntar British Open på Royal St George's, i Sandwich några mil sydost om London. Årets sista major – och Kinhults fjärde i karriären – har varit en viktig drivkraft under rehabiliteringen i vår och sommar.

Det har ju funnits i bakhuvudet hela tiden, eftersom jag har vetat om att jag har en plats, säger han.

TT: Har du under den här tiden någonsin tvivlat på att få spela några fler majors?

Jag har nog inte riktigt känt någon oro eller tvivel långsiktigt, däremot kände jag det kortsiktigt. För två månader sedan trodde jag kanske inte riktigt att jag skulle vara här där jag är nu.

Annons

Annons

Fyra svenskar

Med start på torsdagen ska Marcus Kinhult försöka njuta av att spela majorgolf igen, även om han kanske inte kommer hitta sitt eget namn högt upp på resultattavlorna.

Jag har höga förväntningar på själva veckan och det verkar som att det blir en hel del publik, även om det fortfarande härjar lite covid, säger han.
Resultatmässigt är det extremt svårt att sätta några större mål, dels har jag aldrig sett banan innan jag kom hit och i British Open är det mycket som påverkar med väder och vindar och bra lottning. Jag tar det lite som det kommer.

Förutom Kinhult finns också Rikard Karlberg, formstarke Alex Norén och forne The Open-mästaren Henrik Stenson med i startfältet på Royal St George's.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!