A-
A+

Glädjebeskedet: Glas tillbaka efter covid

Hanna Glas är tillbaka i träning efter sin coronafrånvaro.
Hanna Glas är tillbaka i träning efter sin coronafrånvaro.
FotbollChester, TT:s utsände

Dagen efter kvartsfinalsegern i EM fick Sverige nya skäl att jubla. Högerbacken Hanna Glas, som suttit isolerad med covid-19, var tillbaka i träning.

Men den som undrar om hon kan spela i semifinalen får fortsätta undra.

Vi vill inte lämna ut något till England. Det är för att ha största möjliga chans att gå till final, säger assisterande förbundskaptenen Magnus Wikman.

Annons

Annons

Skade- och sjukdomsläget i det svenska fotbollslandslaget ljusnar. På lördagen, tre dagar före EM-semifinalen mot England, var exempelvis Hanna Glas tillbaka i träning efter sin coronafrånvaro.

Glas, Emma Kullberg och Jonna Andersson testades alla positivt för covid-19 tidigare i veckan, och isolerades därför från övriga truppen. Ingen av dem var tillgänglig i fredagens kvartsfinalseger mot Belgien (1–0), men direkt efteråt avslöjade förbundskaptenen Peter Gerhardsson att en av spelarna i alla fall lämnat ett negativt testsvar.

"Ingen aning"

Det lär ha handlat om Hanna Glas, men om hon kan spela mot England eller inte återstår att se.

Jag har ingen aning. Jag är glad att hon var med i dag så chansen ökar väl i alla fall, säger assisterande förbundskaptenen Magnus Wikman.

Även om han visste skulle han inte berätta något. Efter gruppspelet har de svenska skade- och sjukdomsuppdateringarna reducerats till ett minimum.

Så det är svårt att säga hur spelredo Hanna Glas är, eller hur det är med Jonna Andersson och Emma Kullberg.

Jag kan inte kommentera någonting kring det tyvärr. Jag kommer inte kommentera någonting om enskilda spelare. Ingenting, säger Magnus Wikman.

Annons

Annons

Schough saknades

Inga av spelarna från den svenska startelvan mot Belgien fanns med under lördagens gemensamma träning. Däremot såg lagkaptenen Caroline Seger, som missat två raka matcher med en hälskada, ut att vara tillbaka för fullt.

Samtidigt saknades Olivia Schough – spelarna som inte fått speltid brukar vanligtvis träna dagen efter match – och Lina Hurtig, som haft en liten stukning, satt länge och pratade med läkarduon Mats Börjesson och Houman Ebrahimi.

Schough och Hurtig kan vara kärnfriska och fria från skador, eller så är de reella frågetecken inför semifinalen. Magnus Wikman säger inget.

Tyvärr kommer jag inte kommentera några enskilda spelare fram till tisdag. Vi vill inte lämna ut någonting till England. Det är för att ha största möjliga chans att vinna matchen och gå till final.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.