A-
A+

Glädjetårar när Broadway öppnade

Publiken applåderar när skaparen av 'Hamilton' Lin-Manuel Miranda talar om glädjen över att Broadway återigen har öppnat.
Publiken applåderar när skaparen av "Hamilton" Lin-Manuel Miranda talar om glädjen över att Broadway återigen har öppnat.
TeaterReuters

Annons

Annons

Musiken ljöd återigen på Broadway i New York, när flera av de största musikalerna framfördes för första gången efter en 18 månader lång nedstängning i covidpandemins spår. Och känslorna svallade när "Hamilton", "Lejonkungen", "Chicago" och Wicked" återigen framfördes.

Lin-Manuel Miranda, som har skapat den Tony Award-belönade hiphop-showen "Hamilton", fick stående ovationer från publiken när han dök upp på scenen.

Jag vill aldrig ta levande teater för given igen, vill ni? Det är så heligt. Jag är så tacksam och jag hoppas att ni går och ser så många musikaler ni kan för att fortsätta stötta vår industri, sade Miranda, som var rörd till tårar.

Även regissören av "Lejonkungen", Richard Saenz, sade att han blev förvånad över hur känslomässigt starkt det var att komma tillbaka.

Broadwayteatrarna var bland de första kulturinstitutionerna att stänga i mars 2020 när covidpandemin slog mot USA, och de är bland de sista att öppna igen. Flera av teatrarna har satt in nya luftreningssystem. Alla på scen och i publiken måste också visa vaccinpass och publiken måste dessutom bära munskydd.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!