A-
A+

Glas vill sänka landslagskompisarna

Bayern Münchens svenska landslagsback Hanna Glas. Arkivbild.
Bayern Münchens svenska landslagsback Hanna Glas. Arkivbild.
FotbollTT

Champions League-premiären blev en mållös besvikelse.

Men Hanna Glas står fortfarande fast vid att Bayern München är favorit till gruppsegern.

Så länge vi spelar vårt spel är vi favoriter, säger den svenska fotbollsstjärnan inför hemmamatchen mot Häcken.

Annons

Annons

Jennifer Falk, till vänster, och Hanna Glas med sina silvermedaljer från OS vid ett firande på Stockholms stadion. På torsdagen möts de i Champions League. Arkivbild.
Jennifer Falk, till vänster, och Hanna Glas med sina silvermedaljer från OS vid ett firande på Stockholms stadion. På torsdagen möts de i Champions League. Arkivbild.

Förra säsongens semifinalplats gör att förväntningarna på Bayern München är stora även nu.

Men när turneringen för första gången i historien inleddes med gruppspel – tidigare har det varit utslagsmatcher direkt – blev det en ordentlig missräkning i premiären. 0–0 borta mot portugisiska Benfica var inte alls vad Bayern München hade tänkt sig.

Vi spelade lite långsamt och rycktes med i deras tempo. Det blev många spelavbrott och vi hade svårt att komma in i vår rytm. Sedan brukar vi vara mer effektiva också, vi hade bra lägen redan i första halvlek där vi kunde ha avgjort matchen, säger Hanna Glas på en presskonferens inför torsdagens match mot Häcken.

Vill undvika psykningar

Inför turneringen stack Glas ut hakan och sade att Bayern München är favoriter till gruppsegern, trots att även sjufaldiga Champions League-vinnaren Lyon finns bland motståndet.

Det tycker hon fortfarande.

Ja. Vi vet att vi inte kom upp i vår nivå mot Benfica. Vi kom tillbaka och visade det direkt hemma mot Hoffenheim (3–1 i ligan). Och vi vet att vi i varje match måste ge allt för vinna. Men så länge vi spelar vårt spel är vi ändå favoriter, säger Glas.

Den svenska backstjärnan hoppas att laget ska studsa tillbaka ytterligare när Champions League-gruppspelet fortsätter mot Häcken.

Att möta Sveriges enda kvarvarande lag i turneringen ger i alla fall extra energi, säger Glas som också var med när man i fjol slog ut Rosengård i kvartsfinalen. En seger är om inte annat viktig för att undvika gliringar när det svenska landslaget, med sju Häckenspelare i truppen, samlas för VM-kval nästa vecka.

Det är så klart lite extra. Man vill verkligen vinna den här matchen ännu lite mer än vanligt. Det blir lite mer fajt, det blir viktigt eftersom jag kommer träffa många med landslaget sedan också, säger Glas.

Annons

Annons

Insidertips om Falk

Sedan hon anslöt från Paris Saint-Germain förra året har Hanna Glas utvecklats till en nyckelspelare i ett stjärnspäckat Bayern München. Från sin högerkant, som back eller ytter, är 28-åringen ständigt ett hot med sina inspel. Men under inledningen av den här säsongen har hon också visat fint målsinne, och stått för två mål på fem ligamatcher.

Hon bjuder gärna på ytterligare en fullträff mot Häcken. Och tillsammans med Bayern Münchens andra svenska, Sofia Jakobsson, har Glas tipsat lagkamraterna om hur man utmanövrerar Häckens svenska landslagsmålvakt Jennifer Falk.

Det är klart, vi har gett den information vi har för att ha bästa möjlighet att vinna matchen. Jag hoppas kunna överlista Falk. Det är en duktig målvakt, men det går att göra mål på henne.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.