A-
A+

Glatt börshumör smittade Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen steg på tisdagen. Arkivbild.
Stockholmsbörsen steg på tisdagen. Arkivbild.
BörsTT

Stockholmsbörsen vände den negativa starten på veckan till en uppgång på tisdagen. Vid stängning hade det breda OMXS-indexet stigit 1,1 procent.

Annons

Annons

Ett allmänt positivt börsklimat smittade av sig även på Stockholmsbörsen. Uppgifterna om kollapsen för investeringsbolaget Archegos Capital hade skakats av och banksektorn var en av vinnarna i Europa i samband med stigande räntor i USA och Europa.

På Stockholmsbörsen fanns Nordea bland de bäst presterande bolagen med en uppgång på 2,1 procent och med de övriga tre storbankerna på plus. Sandvik var dock starkast på OMXS30-listan med en uppgång på 3,4 procent.

I motsatt riktning gick flera av de riktigt tunga bolagen. Volvo fick sänkt rekommendation av UBS och aktien backade 0,7 procent. Telekomjätten Ericsson sjönk 0,8 procent och läkemedelsbolaget Astra Zeneca tappade 1,3 procent.

Kontanthanteringsbolaget Loomis meddelade på morgonen att man köper den schweiziska postens värdehanteringsverksamhet för drygt 160 miljoner kronor. Bolaget uppger att köpet kommer ha en negativ påverkan på vinsten per aktie för 2021, aktien steg dock, upp 5,0 procent.

I Europa var Frankfurtbörsens DAX-index upp 1,3 procent, CAC40-index i Paris steg 1,2 procent och Londonbörsens FTSE-index avancerade 0,5 procent.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!