A-
A+

Glödhett Skellefteå krossade Malmö

Jonatan Berggren. Arkivbild.
Jonatan Berggren. Arkivbild.
IshockeyTT

Ett glödhett och hemmastarkt Skellefteå körde enkelt över Malmö med 6–1 i sin näst sista seriematch. Segern var lagets tolfte på de 13 senaste matcherna i hemmaborgen.

Tycker vi spelar som vi ska göra den här matchen. Det är tufft för motståndarna att vinna när vi gör som vi ska, säger Jonatan Berggren, en av lagets sex målskyttar.

Annons

Annons

Han syftar på farten, på skridskoåkningen och på ett för kvällen närmast perfekt passningsspel.

Med en match kvar att spela har Skellefteå nu säkrat en plats topp fyra i serien. Men man vill ta sig högre upp och behålla sin tredjeplats.

Leksand går också som tåget så vi måste vinna mot Färjestad i sista omgången för att säkra tredjeplatsen, säger Berggren.

Tappat glöden

Båda lagen har plockat massor av poäng på sistone, även om Malmö efter sina åtta raka segrar tidigare nu förlorat tre i rad.

Bortaturnén på fem matcher inleddes med en svag insats mot Luleå i onsdags.

Nu startade man lovande men föll sedan ihop i andra och tredje perioden.

Tycker vi matchar Skellefteå i 20 minuter, sen är vi inte ens nära. För att vi skulle ha fått något med oss skulle vi ha gjort mål i första, säger Malmötränaren Joakim Fagervall.

Sedan man säkrat kontraktet verkar Malmö ha tappat den glöd som tagit laget upp ur bottenträsket.

Annons

Annons

Blåste ifrån

Trots en veckas speluppehåll var det däremot ett ordentligt påkopplat Skellefteå som kom till spel i sin näst sista grundseriematch. Formen under 2021 verkar hålla i sig och lagets högfartshockey kan räcka långt i slutspelet.

Nu hängde inte Malmö alls med i svängarna när hemmalaget tryckte gasen i botten.

Det har varit lite hackigt nu på slutet, man vill ju spela matcher. Men vi har kunnat träna på bra så vi hoppas att toppformen kommer till slutspelet, säger Jonatan Berggren, som med sina 44 poäng är lagets bäste poängplockare.

Lagkaptenen Oscar Möller är kanhända Skellefteås nyttigaste spelare. Åtminstone utsågs han före matchen till den spelare som offrat sig mest för laget den här säsongen.

Efter total måltorka en lång period i början av serien har Möller nu även kommit upp i 16 mål, mot Malmö inledde han målskyttet i numerärt överläge i slutet av den första perioden.

Backen Adam Wilsby skulle kunna få titeln Årets sensation. 20-åringen har gått från klarhet till klarhet den här säsongen. En lysande skridskoåkare med fin teknik och bra speluppfattning som även han tillhörde målskyttarna mot Malmö.

Skellefteå ordnade ett härligt avslutningsfyrverkeri i den sista hemmamatchen och tränaren Stefan Klockare myste efteråt:

Killarna har riktigt roligt där ute. Kul, en riktig laginsats.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!