A-
A+

Goebbels hedras ännu i Potsdam

Nazitysklands propagandaminister Joseph Goebbels är ännu hedersmedborgare i staden Potsdam. Bilden är tagen i november 1942.
Nazitysklands propagandaminister Joseph Goebbels är ännu hedersmedborgare i staden Potsdam. Bilden är tagen i november 1942.
TysklandTT

Annons

Annons

Joseph Goebbels är hedersmedborgare i den tyska staden Potsdam.

När stadens tjänstemän nyligen gick igenom rullorna fann de att Nazitysklands propagandaminister fortfarande stod med och hedrades för sina insatser för staden, rapporterar tyska medier med hänvisning till lokaltidningen Märkische Allgemeine.

Goebbels utsågs till hedersmedborgare i orten Babelsberg i april 1938 och året därpå inkorporerades den som en stadsdel i intilliggande Potsdam, som ligger i utkanten av Berlin. I Babelsberg hade den tyska filmjätten Ufa sina studior, där det producerades mängder av nazistisk propagandafilm i enlighet med Goebbels riktlinjer.

Potsdam har tidigare dragit tillbaka ett hedersmedborgarskap för Adolf Hitler och den nazityske inrikesministern Wilhelm Frick, men av någon anledning blev Joseph Goebbels kvar. Förmodligen av ren glömska, enligt myndigheterna.

Potsdams stadsråd uppger att detta ska rättas till så snart som möjligt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.