A-
A+

Golden States revansch – tog sjunde NBA-titeln

Stephen Curry var känslosam efter att Golden State säkrat NBA-titeln.
Stephen Curry var känslosam efter att Golden State säkrat NBA-titeln.
BasketTT

En Stephen Curry i högform och ett hungrigt Golden State räckte för att stänga NBA:s finalserie i möte sex.

103–90 mot Boston Celtics på bortaplan säkrade bucklan.

Det är fantastiskt! Men samtidigt väldigt overkligt, säger Curry.

Annons

Annons

Hemmalaget Boston inledde med ett övertag, om än litet, i första perioden. I andra kopplade dock Golden State Warriors grepp om matchen, ett grepp som man behöll speltiden ut.

Segern innebar 4–2 i finalserien som avgörs i bäst av sju matcher.

"Tackar Gud varje dag"

Fixstjärnan Stephen Curry storspelade och blev i vanlig ordning bäste poänggörare med 34 poäng, fast den här gången delade han toppnoteringen med Bostons Jaylen Brown på lika många poäng.

Jag är så stolt över vårt gäng. Jag tackar Gud varje dag att jag får spela på den här högsta nivån, säger en rörd Curry i en vinnarintervjun från planen.
I början av säsongen var det ingen som trodde att vi skulle vara här förutom vi själva. Det är fantastiskt! Men samtidigt väldigt overkligt, fortsätter han.

Titeln är Warriors fjärde på åtta år och en härlig revansch efter de senaste årens misslyckanden.

Annons

Annons

Sjunde titeln

Laget tog sig till final fem år i rad 2015–2019, och vann tre av dem (2015, 2017 och 2018). Men sviten bröts 2019 då laget förlorade mot Toronto Raptors med 2–4 i finalen och sedan gick det utför. 2020 och 2021 tog sig ett skadedrabbat Warriors i botten av ligan inte ens till slutspel.

Och det är många spelare kvar från de framgångsrika åren som fortfarande spelar – Stephen Curry liksom Klay Thompson, Draymond Green och Andre Iguodala får nu sina fjärde mästerskapsringar.

Totalt har Warriors nu sju mästartitlar och är den tredje mest framgångsrika klubben i NBA:s historia. Dock är det en bit kvar till Boston och LA Lakers som leder med 17 titlar vardera.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.