A-
A+

Golfveteranen lockas av superligan

Lee Westwood lockas av en eventuell superliga. Arkivbild.
Lee Westwood lockas av en eventuell superliga. Arkivbild.
GolfTT-Reuters

Den tidigare världsettan Lee Westwood ser fördelarna med en superliga inom golfen – och hade haft svårt att tacka nej om ett erbjudande dykt upp.

För mig som närmar mig 50 är det ett enkelt val, visst?, säger han.

Annons

Annons

Annons

Annons

Spekulationerna kring en ny superliga har funnits under en längre tid inom golfen, men tog fart ordentligt i början av maj. Enligt rapporterna ska ligan heta "Premier Golf League" eller "Super Golf League" och backas upp av enorma summor pengar från Saudiarabien.

Flera stjärnor har tagit avstånd och den tydligaste kritiken har kommit från världssjuan Rory McIlroy som kallat det för "ett sätt att roffa åt sig pengar".

Men förslaget lockar också – främst de äldre spelarna på touren. Den femfaldige majorvinnaren Phil Mickelson har tidigare kallat projektet för "intressant". Nu uttrycker 48-årige Lee Westwood att superligan lockar.

Om någon kommer och erbjuder mig 50 miljoner pund för att spela golf när jag är 48, då är det ett enkelt val, säger britten.

Men de negativa konsekvenserna – som att eventuellt bli utesluten från PGA-touren – måste tas i beaktande. Han säger att det finns "plus och minus med allt".

Man måste ha all fakta på bordet, först och främst. Jag kan se det från båda sidorna, men jag har inte riktigt gått in i det på djupet, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss