A-
A+

Gömde kokain och 135 000 kronor i flickrummet

Ett ungt par i Gävleborg döms för narkotika- och penningtvättsbrott. Arkivbild.
Ett ungt par i Gävleborg döms för narkotika- och penningtvättsbrott. Arkivbild.
BrottTT

En 16-årig flicka lät sin två år äldre pojkvän förvara drygt 300 gram kokain i hennes flickrum på en ort i Gävleborg. Dessutom hittade polisen 135 000 kronor i kontanter i flickans madrass. Nu döms det unga paret för flera brott.

Annons

Annons

Det var vid en husrannsakan i februari i år som narkotikan hittades under flickans säng i hennes föräldrahem, skriver Gefle Dagblad. I madrassen påträffades även 135 000 kronor i kontanter och i en kartong ytterligare 20 400 kronor.

I förhör har den 18-årige mannen sagt att han hotats till att ta hand om pengarna i madrassen och narkotikan. Flickan säger dock att hon inte kände till kontanterna. Mannen hade sagt att han behövde förvara något hos henne och hon misstänkte att det kunde vara droger, men inte så allvarliga.

Under 2021 och fram till februari 2022 tog mannen emot 539 swishbetalningar på totalt 94 041 kronor. Flickan fick under samma tid 288 olika inbetalningar.

Nu döms hon av tingsrätten för grovt narkotikabrott samt penningtvättsförseelse till ungdomstjänst i 150 timmar. Den 18-årige mannen döms till fängelse i tre år och sex månader för grovt narkotikabrott samt penningtvättsbrott.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.