Gömde vapen hos mamma – dömd till fängelse

Ett halvautomatiskt vapnen av märket Colt AR-15. Vapnet på bilden är inte det som den unge mannen gömt i lägenheten.
Ett halvautomatiskt vapnen av märket Colt AR-15. Vapnet på bilden är inte det som den unge mannen gömt i lägenheten.
BrottTT

En ung man döms till fängelse i två år och sex månader för att ha förvarat skjutvapen och sprängmedel i sin mors lägenhet.

Annons

Annons

Det var i maj som kvinnan hittade en väska hemma i sin bostad sydost om Stockholm. I väskan fann hon en hemmagjord fjärrstyrd sprängladdning, ett automatvapen och en pistol med tillhörande ljuddämpare och ammunition.

Efter fyndet larmades polisen. En kriminalteknisk analys gjordes av vapengömman och polisen fann snart sonens fingeravtryck på pistolen. Polisens misstankar riktades då mot mannen som också bor i lägenheten.

Åklagaren anser att brottet var särskilt grovt eftersom sprängladdningen förvarades tillsammans med vapnen. Man bedömer också att sprängladdningen troligtvis skulle komma till brottslig användning och då kunna orsaka stora skador.

Enligt domen, som nyligen föll i Södertörns tingsrätt, är det ingen tvekan om att det var den unge mannen som förvarade vapnen i lägenheten och att han därför ska dömas för brotten.

Den här typen av brott påverkar alla medborgare i samhället. Varje vapen och sprängladdning som vi får bort från gatorna är väldigt viktigt, säger Daniel Edlund, lokalpolisområdeschef i Haninge/Nynäshamn.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons