-
+

Googles kontor kan bli vaccinkliniker

Techjätten Google engagerar sig i vaccineringen mot covid-19 i USA. Arkivbild.
Techjätten Google engagerar sig i vaccineringen mot covid-19 i USA. Arkivbild.
USATT

Techjätten Google erbjuder sig att låna ut vissa av sina kontor, parkeringsplatser och andra öppna ytor för att fungera som vaccinationsplatser mot covid-19 i USA.

Annons

Annons

Företaget ska samarbeta med lokala myndigheter i och kring San Francisco, Los Angeles, New York och Kirkland för att upprätta kliniker med tanken att sedan expandera till andra delar av USA när fler doser av vaccinet blir tillgängliga, skriver chefen Sundar Pichai i ett blogginlägg.

Andra stora företag, som Amazon, Disney och Starbucks, har tidigare sagt att man upplåter sina lokaler för vaccinering i USA, eftersom lejonparten av de anställda ändå jobbar hemifrån.

Google kommer också att göra andra insatser när det gäller vaccinationskampanjen.

Företaget säger bland annat att man kommer att lägga in ännu mer relevant information i sina sök- och kartfunktioner, som till exempel var det går att få en spruta. Dessutom lovar företaget 150 miljoner dollar (omkring 1,2 miljarder kronor) till utbildningsinsatser och rättvis distribuering av vaccin.

Även molntjänsten Google Cloud kan användas i distributionen av vaccinet. Ett exempel som tas upp är hur logistikföretag kan använda företagets AI för att planera leveranser utifrån trafik- och vädersituationer.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss