A-
A+

Gothia cup tillbaka i Göteborg

Gothia cup är världens största fotbollscup för ungdomar. Arkivbild.
Gothia cup är världens största fotbollscup för ungdomar. Arkivbild.
SportTT

Det var tre år sedan senast och nystarten har inte varit helt problemfri – bland annat skapade SAS-strejken problem för utländska lag som bokat flyg till Sverige – men det hindrar inte världens största fotbollscup från att återvända till Göteborg.

Annons

Annons

På söndagen drar fotbollscupen Gothia cup återigen i gång, efter att två turneringar i följd tvingats ställa in på grund av corona. Men helt problemfritt har nystarten ändå inte varit. SAS-strejken ledde till att flera fotbollslag, främst lag från USA, fick sina flyg avbokade.

Men det har ljusnat väldigt mycket de senaste dagarna. Ett antal lag som drabbades lyckades boka om sig. Så just nu ser det inte ut att vara större störningar än något annat år, säger Malin Fahlén, kommunikationschef på Gothia cup.

Det var tre år sedan över tusen fotbollslag besökte Göteborg för att delta i världens största fotbollscup för ungdomar senast gången.

TT: Har det inneburit några utmaningar att starta i gång cupen på nytt?

Det är klart att det har varit lite ringrostigt, men några större bekymmer än så har vi inte haft, säger Malin Fahlén och fortsätter:
Sen är det ju mycket tack vare våra funktionärer som vi kan genomföra den här cupen, och tidigare har vi haft ett antal funktionärer som återkommit år efter år. Men det är klart att vissa av dessa har hittat andra saker att göra under somrarna nu när de inte haft möjlighet att engagera sig i cupen, som de fortsätter med även i år.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.