A-
A+

Granqvist fick ryggont – klev av i halvtid

Helsingborgs mittbacksveteran Andreas Granqvist klev av kvällens match mot Jönköping redan i halvtid på grund av ryggont. Arkivbild.
Helsingborgs mittbacksveteran Andreas Granqvist klev av kvällens match mot Jönköping redan i halvtid på grund av ryggont. Arkivbild.
FotbollTT

Tiden är knapp, mindre än en månad.

Andreas Granqvist går en kamp mot klockan och sin egen kropp i jakten på en form som räcker till en plats i EM-truppen.

Det går inte så bra.

Annons

Annons

Annons

Annons

Granqvist, som nästan hela förra säsongen plågades av en ljumskskada, fick kliva av kvällens 0–0-match i superettan mot Jönköpings Södra redan i halvtid.

Men det ska inte röra sig om nya problem med ljumsken.

Han har lite ont i ryggen. Jag tror att det är okej på bara några dagar, säger Helsingborgstränaren Jörgen Lennartsson till Discovery plus.

Att det gjorde tillräckligt ont för att inte komma in till den andra halvleken måste ses som oroande i sig. Veteranen har inte råd med skador med bara veckor kvar tills förbundskaptenen Janne Andersson presenterar sin EM-trupp.

Behöver matchträning

I stället behöver mittbacken få matchträning och ett tydligt besked att kroppen håller.

Stadsparksvallen renoveras och Jönköping spelar tills vidare sina hemmamatcher i superettan på Vapenvallen i Huskvarna.

Borta kändes hemma direkt i förra omgången – klara 5–1 mot nykomlingen Vasalund för förra säsongens allsvenska kvalförlorare (mot Kalmar FF).

Helsingborg var en annan femma i en mållös första halvlek som präglades av kamp och få målchanser mellan två lag som tog ut varandra.

Annons

Annons

Lindegaard gick sönder

En olycka kommer sällan ensam. Helsingborg tvingades till ett nytt, oplanerat byte i 57:e minuten. Rutinerade målvakten Anders Lindegaard skadade sig i foten och ersattes av Kalle Joelsson, som spelade en allsvensk match förra året.

Förhoppningsvis är det bara en blödning och inte en skelettskada, men jag vet inte, säger Jörgen Lennartsson till Discovery plus.

Båda lagen hade några chanser att avgöra mot slutet men matchen förblev mållös.

Öster och Gais är i topp i superettan efter tre spelade omgångar. Båda har sju poäng. Helsingborg är fyra på fem poäng medan Jönköping står på fyra.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Möt Kristi Himmelfärdshelgen tillsammans med Ulf Elfving.