A-
A+

Granqvist tillbaka – orsakade straff: Overkligt

Andreas Granqvist i diskussion med domare Farouk Nehdi i den omdiskuterade straffsituationen mot Gif Sundsvall.
Andreas Granqvist i diskussion med domare Farouk Nehdi i den omdiskuterade straffsituationen mot Gif Sundsvall.
FotbollTT

Första starten i en tävlingsmatch på nästan tio månader.

Men glädjen blev kortvarig för Helsingborgs skadedrabbade landslagskapten Andreas Granqvist, som orsakade en omdiskuterad straffspark i premiären mot Gif Sundsvall (2–2).

Det känns helt overkligt, sade Granqvist till Discovery.

Annons

Annons

Annons

Annons

På fredag fyller Andreas Granqvist 36 år. Men landslagskaptenen hade nog önskat sig en annan förskottspresent i sin första tävlingsmatch från start sedan den 18 juni i fjol än en straffspark dömd mot sig.

Så blev dock fallet efter drygt 20 minuters spel på Studenternas IP i Uppsala, dit Gif Sundsvalls tilltänkta premiärmatch i superettan flyttades eftersom hemmaarenan inte var i spelbart skick.

Helsingborg hade några minuter tidigare tagit ledningen genom Anthony van den Hurk när "Giffarnas" Pontus Engblom slet sig loss från HIF-mittbacken Ravy Tsouka och tog sig in i straffområdet med Granqvist strax efter sig. I samband med avslutet tappade Engblom dock balansen och Anders Lindegaard räddade.

"Ingen touch"

De flesta trodde nog att situationen var över där, men domaren Farouk Nehdi pekade på straffpunkten, och visade sedermera det gula kortet till en helt oförstående Granqvist. Straffen förvaltade Engblom själv till 1–1.

Det känns helt overkligt, sade Granqvist till Discovery i halvtid.

Enligt Granqvist menade domare Farouk Nehdi att HIF-kaptenen sparkat undan benen på Engblom.

Men jag känner ingen touch över huvud taget, sade Granqvist.

Annons

Annons

"På rätt väg"

Andreas Granqvist, som även är sportchef i Helsingborg, har haft stora problem med ljumsken det senaste året och bara gjort två framträdanden i träningsmatcher inför säsongen. Han fanns med på den senaste landslagssamlingen, fick förvisso ingen speltid – men imponerade på förbundskapten Janne Andersson, som tidigare har sagt att han hoppas att Granqvist ska komma tillbaka till en form som gör honom EM-aktuell i sommar.

Hur "Granen" kände efter en halvlek?

Det känns bättre och bättre – det är klart det är skillnad på träningsmatch och tävlingsmatch, men jag tycker att jag har kommit in i det ganska bra, sade han till Discovery
Det känns som att jag är på rätt väg, men jag har lite kvar, så klart, efter att ha varit borta så länge.

Helsingborg, som åkte ur allsvenskan i fjol, såg ut att gå mot tre premiärpoäng i den tippade toppmatchen, sedan Anthony van den Hurk gjort sitt andra mål med en halvtimme kvar att spela.

Men i den andra tilläggsminuten hittade blott 17-årige inhopparen Johan Bengtsson en yta efter hörna bakom Andreas Granqvist – och satte 2–2.

Skönt att vi kunde trycka dit en på slutet, sade Bengtsson till Discovery.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?