Granqvist tror på ny klubb: "Sista refräng"

Henrik Lundqvist. Arkivbild.
Henrik Lundqvist. Arkivbild.
IshockeyTT

Henrik Lundqvist har gjort sitt i NY Rangers.

Experten Erik Granqvist tror dock att målvakten kommer att fortsätta spela i NHL.

Jag tror att han får en sista refräng i kroppen, säger han.

Annons

Annons

Målvaktstränaren och Viasats expert Erik Granqvist säger att NY Rangers beslut att köpa ut Henrik Lundqvist från det sista året på kontraktet var väntat.

Däremot tror han inte NHL-klubbens agerande även blir slutpunkten för 38-årige Lundqvist.

Det en stor möjlighet att han gör ett sista försök. Lundqvist har om och om igen visat att han är som bäst när det är avgörande matcher. Varje coach älskar att ha sådana spelare, säger han.
Colorado, Washington och Vegas har alla behov av målvakt. Kanske ha honom tillsammans med (Philipp) Grubauer i Colorado. Möjligtvis Vegas, tillsammans med Robin Lehner. Att de två tillsammans skulle vinna Stanley Cup vore en sagolik avslutning.

Granqvist är säker på att "knoppen och kroppen" kommer att avgöra vilket beslut som tas, samt hur starkt suget är att gå hela vägen och vinna Stanley Cup.

Han har en tävlingsinstinkt som sällan skådats. Det är inte för pengarna han i så fall gör det, det är för chansen att vinna Stanley Cup, säger han.
En sak som är viktig att säga: om han kan skapa en bra plan och rytm, kanske inte spela lika mycket matcher. Och en plan för hur han ska träna och vara redo att starta. Det är den största nyckeln.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons