A-
A+

Granqvists förre tränare beklagar övergreppen

Tv-experten Erik Granqvist har berättat om övergreppen inom svensk ishockey. Nu svarar hans tidigare tränare. På bilden, tagen 2010, ses Granqvist med målvakten Jonas Gustavsson.
Tv-experten Erik Granqvist har berättat om övergreppen inom svensk ishockey. Nu svarar hans tidigare tränare. På bilden, tagen 2010, ses Granqvist med målvakten Jonas Gustavsson.
IshockeyTT

Viaplayexperten Erik Granqvists vittnesmål om övergreppen under sin tid i Luleå har skakat om Hockeysverige.

Nu kommenterar hans förre tränare det som hände:

Jag beklagar att han har det med sig, säger Mikael Lundström till Expressen.

Annons

Annons

Mikael Lundström var tränare för Luleå 1988–1991 då Erik Granqvist kom till klubben som ung målvakt. Han känner igen berättelserna om att unga spelare blev utsatta för tvångsrakningar – som en inkilning i gruppen – från sin tid i klubben.

Jag tror säkerligen att det här Erik pratar om har funnits i de flesta klubbar. Det var en sak som sköttes av spelarna i gruppen, säger Lundström till Expressen.

Ingen information

Erik Granqvist har bland annat berättat om en händelse där ett skridskosnöre knöts runt könsorganet, men Mikael Lundström säger sig inte ha fått information om just den typen av incidenter.

Inkilningen skedde aldrig inför ögonen på tränarna, men Lundström säger att han tog upp frågan med truppen och försökte få spelarna att ändra beteende. Däremot konstaterar han att spelare som råkade ut för behandlingen inte kontaktade honom.

De som kommer upp och blir ”inkilade” på det här sättet uttrycker ju sällan att det här var för jäkligt. Det hängde ju på att man skulle bli accepterad som spelare.

Annons

Annons

Berättade i podcast

Det var härom veckan som Erik Granqvist kom med sitt känslosamma vittnesmål från tiden i Luleå Hockey i podcasten Viaplay Hockey.

De tog massagebänken och ställde in den i duschen. Tog av mig alla kläder. Sen tog de ett skridskosnöre som dinglade över ansiktet och knöt det hårt runt snoppen, berättade Granqvist.
Om jag gjorde motstånd skulle de dra i det. Sen tog de fram en rakmaskin och rakade bort allt hår på hela kroppen och huvudet.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.