A-
A+

Griner tillbaka på planen i ligapremiären

Brittney Griner (nummer 42) i samband med nattens match mot Los Angeles Sparks.
Brittney Griner (nummer 42) i samband med nattens match mot Los Angeles Sparks.
BasketTT-AP

Med 18 poäng, sex returer och fyra blockade skott, var basketstjärnan Brittney Griner tillbaka när WNBA-ligan hade premiär.

Annons

Griner – som blivit känd över hela världen efter att suttit fängslad i Ryssland i tio månader – imponerade i matchen. Det gjorde däremot inte hennes Phoenix som förlorade stort mot Los Angeles, 71–94. Resultatet var dock inte det primära för Phoenix.

Det är en glädjens dag. Inte förrän dagen vi fick nyheten att hon (Griner) var på väg hem så trodde vi att detta skulle vara möjligt, sade tränaren Vanessa Nygaard i anslutning till matchen.

Brittney Griner blev en bricka i geopolitiskt maktspel mellan USA och Ryssland när hon greps på en flygplats utanför Moskva med cannabisolja i bagaget. I en rättegång erkände hon sig sig skyldig till narkotikabrott och dömdes till nio år i ryskt fängelse.

Efter flera månader nåddes dock en överenskommelse mellan Ryssland och USA och Griner släpps i utbyte mot vapenhandlaren Viktor But.

I nattens match spelade Griner 25 minuter och fick stående ovationer av publiken i Los Angeles, bland annat förra tennisstjärnan Billie Jean King och basketlegendaren Magic Johnson.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.