A-
A+

Guardiola bekräftar: Stjärnan vill lämna

Pekar ut vägen mot Barcelona? Manchester City-stjärnan Ferran Torres vill lämna klubben – för spel i Barcelona i La Liga. Arkivbild.
Pekar ut vägen mot Barcelona? Manchester City-stjärnan Ferran Torres vill lämna klubben – för spel i Barcelona i La Liga. Arkivbild.
FotbollTT-AFP

Manchester City ser ut att bli en stjärna fattigare.

Ferran Torres vill lämna klubben – för spel i Barcelona.

När han sade att han vill lämna, så sade jag "lämna", säger Citytränaren Pep Guardiola.

Annons

Annons

Under onsdagen rapporterade bland annat BBC att Barcelona och Manchester City har kommit överens om en prislapp för Ferran Torres på över motsvarande en halv miljard kronor.

Nu bekräftar Citytränaren Pep Guardiola att den 21-årige spanske landslagsmannen, som köptes från Valencia förra sommaren, är på väg bort från den ljusblå delen av Manchester.

Jag brukat känna att när Barcelona eller Real Madrid knackar på dörren, så är det svårt att säga nej, säger Guardiola – som själv tidigare varit både framgångsrik spelare och tränare i Barcelona.
När han knackade på min dörr och sade att han vill lämna, så sade jag "lämna". Jag vill att mina spelare ska vara glada, om man inte är glad så ska man få gå. Vi är ingen klubb där ordföranden och vd:n säger: "Nej, du måste stanna".

Barcelona dras med stora ekonomiska problem; klubben hade ju exempelvis inte råd att behålla storstjärnan Leo Messi i somras. Men trots det ser man alltså ut att kunna köpa Ferran Torres, som plockas in för att förstärka den kantstötta offensiven sedan Sergio Agüero – värvad från just Manchester City – nyligen tvingats avsluta karriären på grund av hjärtproblem.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.