A-
A+

Guide: Femte SM-finalen i ishockey

Färjestad vann den fjärde SM-finalen mot Luleå i torsdags och kvitterade till 2–2 i matcher.
Färjestad vann den fjärde SM-finalen mot Luleå i torsdags och kvitterade till 2–2 i matcher.
IshockeyTT

SM-finalen i ishockey drar ihop sig.

Dagens vinnare kommer att vara en seger från SM-guld.

Här är några punkter att hålla koll på inför den femte finalen mellan Luleå och Färjestad.

Annons

Annons

Var: Luleå, Coop Norrbotten Arena.

När: Lördag 7 maj, 15.15

Tv/radio: C More/TV4, P4 Radiosporten

+ Pontus Andreasson tillbaka?

Luleås målkung missade även den fjärde finalmatchen efter att ha varit krasslig. Men Andreasson är på bättringsvägen, något han bekräftar själv i ett sms till NSD. En viktig kugge för Luleå som har haft stor succé under slutspelet tillsammans med Linus Omark och Juhani Tyrväinen.

Om Andreasson är tillbaka kan det bli så att Einar Emanuelsson går tillbaka in i kedjan med Jonas Berglund och Carl Mattsson.

+ Färjestads fjärdeformation

Färjestads forwardsuppsättning kan, beroende på vem du frågar, vara den namnkunnigaste i hela SHL. I den senaste matchen klev fjärdeformationen med Patrik Lundh, Jacob de la Rose och Pontus Widerström fram. Trion matchas allt som oftast mot Luleås förstakedja och gjorde ett starkt jobb mot Luleås stjärnor. Dessutom satte man tonen för matchen genom att göra matchens första mål i 3–2-segern.

+ Ordkrigen

Det är tätt matchande och många duster på isen. Det märks i den mixade zonen efter matcherna. Senast var det Brendan Shinnimin som var allt annat än nöjd med Färjestads Theodor Lennström. Luleåforwarden upplever att Lennström kommer undan med mycket medan han själv i sin tur fick en utvisning på grund av att det är han.

+ Troliga formationer:

Luleå:

Målvakt: Joel Lassinantti (Jesper Wallstedt).

Backpar: Sami Lepistö–Erik Gustafsson, Julius Honka–Oscar Engsund, Pontus Själin–Filip Pyrochta (Jonathan Andersson).

Kedjor: Pontus Andreasson–Juhani Tyrväinen–Linus Omark, Brendan Shinnimin–Jack Connolly–Isac Brännström, Joonas Rask–Linus Fröberg–Konstantin Komarek, Einar Emanuelsson–Jonas Berglund–Carl Mattsson (Radek Muzik).

Tränare: Thomas Berglund.

Färjestad:

Målvakt: Dominik Furch (Dennis Hildeby).

Backpar: Adam Ginning–Jesse Virtanen, Theodor Lennström–Joel Nyström, Albert Johansson–Mattias Göransson (Mikael Wikstrand).

Kedjor: Marcus Nilsson–Martin Johansson–Michael Lindqvist, Joakim Nygård–Gustav Rydahl–Per Åslund, Victor Ejdsell–Linus Johansson–Daniel Viksten, Patrik Lundh–Jacob de la Rose–Pontus Widerström (Oscar Lawner).

Tränare: Tomas Mitell.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.