A-
A+

Guldmedaljören utsattes för sexuella övergrepp

Sir Bradley Wiggins blev utsatt för sexuella övergrepp som barn, berättar han i en intervju med Men's Health. Arkivbild.
Sir Bradley Wiggins blev utsatt för sexuella övergrepp som barn, berättar han i en intervju med Men's Health. Arkivbild.
CyklingTT

Förre stjärncyklisten sir Bradley Wiggins, 41, har öppnat upp om sexuella övergrepp han utsattes för som barn.

Wiggins berättar att han som 13-åring blev utsatt för grooming av en tidigare tränare.

Annons

Annons

Sir Bradley Wiggins är en av Storbritanniens främsta cyklister genom tiderna med fem OS-guld och en Tour de France-titel på meritlistan.

I en intervju med tidningen Men's Health delar han med sig av tuffa upplevelser som ung.

Jag blev utsatt för grooming av en tränare när jag var yngre, jag var runt 13 år gammal, och jag accepterade det aldrig fullt ut, säger han till tidningen.

Wiggins får frågan om han blev sexuellt utnyttjad.

Ja. Det hade stor inverkan på mig som vuxen... jag begravde det. Min styvfar var ganska våldsam mot mig, han brukade kalla mig för bögjävel för att jag hade på mig spandex och liknande, så jag trodde inte att jag kunde berätta för honom.

Hans biologiska far, australiska cyklisten Gary Wiggins, lämnade familjen när Bradley var ung och dog 2008 efter att ha hamnat i slagsmål under en hemmafest.

Bradley Wiggins har tidigare pratat om att han lider av depression och att han plågas av minnena från sin tuffa barndom.

Jag var en sådan ensamvarg... Jag ville bara komma bort från den miljön. Jag blev så trångsynt. Jag var en ganska märklig tonåring på många sätt och jag tror att mitt driv på cykeln kommer från mina svårigheter, säger han till Men's Health.

Wiggins, som tävlade i både ban- och landsvägscykling, tog sitt första OS-guld i Aten 2004 och följde upp det med två guld i Peking 2008, ett i London 2012 och ytterligare ett OS-guld i Rio de Janeiro 2016. Han pensionerade sig från sporten senare samma år.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.