A-
A+

Gustaf och Viktor Norén till "Så mycket bättre"

Bröderna Viktor och Gustaf Norén medverkar i 'Så mycket bättre' i år.
Bröderna Viktor och Gustaf Norén medverkar i "Så mycket bättre" i år.
TvTT

Bröderna Gustaf och Viktor Norén, kända från Mando Diao respektive Sugarplum Fairy, medverkar i "Så mycket bättre" som en duo.

Jag har fått frågan förr men jag kände att allt har sin tid. Ibland är det bara “nu passar det”, säger Gustaf Norén till TT.

Annons

Annons

Annons

Annons

Cherrie ska medverka i årets omgång av 'Så mycket bättre'. Arkivbild.
Cherrie ska medverka i årets omgång av "Så mycket bättre". Arkivbild.

Bröderna framträder numera ofta tillsammans, efter flera år i varsitt band.

Jobbar man med någon annan är det nästan som att man är otrogen. Det slet vi oss båda ut från och sedan dess har vi jobbat jättemycket med olika artister, tolkat låtar och blandat in folkmusik i våra egna låtar. Jag och Viktor är egentligen som hobbymusiker, vi hade passat ganska bra i coverband eller dansband, säger Gustaf Norén.

"Glöm inte mig"

Vid medverkan i "Så mycket bättre" kommer de andra artisterna att kunna välja ur både Mando Diaos och Sugarplum Fairys låtskatt. Viktor Norén ser gärna att någon tolkar "Sweet Jackie", med text av Kristian Gidlund som gick bort i cancer 2013.

Det var viktigt för Krille, han sade “glöm inte mig”. Han var inte rädd för döden men han var rädd för att vi skulle glömma honom och ville att vi skulle fortsätta prata om honom. Varje gång vi sjunger om honom eller med hans ord ser vi till att vi går fram med en tändare till den brasan och ser till att den fortsätter att brinna.

I "Efter fem" säger bröderna till Tilde de Paula Eby att de ser fram emot att inspireras av och inspirera andra artister.

Musiker tycker om att spela med andra musiker och med alla de här vill vi sjunga och spela med. Vi vill blanda genrer, jag och Viktor, vad blir vi tillsammans med Peter Jöback?, säger Gustaf Norén.

Annons

Annons

Cherrie och Popsicle

Tidigare under dagen avslöjades det att även Cherrie och Popsicles Andreas Mattsson dyker upp i årets omgång.

Jag har tänkt på det ett tag, jag har vänner som varit med och ser fram emot det, sade Cherrie i "Nyhetsmorgon".

Den nya säsongen av "Så mycket bättre" får ett r'n'b-tillskott i form av Cherrie. Sedan debutalbumet ”Sherihan”, som släpptes 2016, har Cherrie bland annat prisats för Årets hiphop/soul på Grammisgalan och på P3 Guld. Att tolka andra artisters låtar ser hon fram emot, liksom att få ta del av de andra artisternas historier.

Samtalen får komma naturligt, säger Cherrie i "Nyhetsmorgon".

Sångerskan har tidigare medverkat i "Sommar i P1", och varit öppen med den rasism som hon utsattes för under sin barndom i Finland.

"Svåra låtar"

Indiepopen blir också representerad. Andreas Mattson från 1990-talsbandet Popsicle ska också bege sig till pensionatet Grå Gåsen för inspelning på Gotland i sommar.

Jag har bara tänkt att det är det bästa som finns att få träffa andra musiker och prata och dricka vin. Sedan ska man ju göra musik också och jag har aldrig sjungit någon annans låtar. Hittills har jag valt ganska svåra låtar, säger Andreas Mattsson.

Andreas Mattsson har även en solokarriär och har skrivit låtar till artister som Carola, Fläskkvartetten, Lisa Nilsson, Sofia Karlsson, Bo Kaspers Orkester och Peter Jöback. Den sistnämnde ska även han medverka i årets omgång, vilket rent teoretiskt skulle kunna göra det möjligt för Andreas Mattsson att sjunga en egenskriven låt i programmet.

Det skulle vara lite oartigt, lite "nu ska jag visa hur det egentligen ska låta", säger han i "Nyhetsmorgon".

"Så mycket bättre" sänds på TV4 i höst.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr