-
+

Gut-Behrami bäst av guldmedaljörerna

Lara Gut-Behrami firar VM-guldet i storslalom sedan Mikaela Shiffrin (till vänster) åkt i mål ynka två hundradelar långsammare.
Lara Gut-Behrami firar VM-guldet i storslalom sedan Mikaela Shiffrin (till vänster) åkt i mål ynka två hundradelar långsammare.
AlpintTT

Mikaela Shiffrin var på väg mot ännu ett guld. Men den här gången räckte det inte.

I stället tog schweiziskan Lara Gut-Behrami storslalomguldet – med två hundradelars marginal.

Sara Hector körde ur i andra åket.

Annons

Annons

Sara Hector hade svårt redan i första åket och körde sedan ur i andra.
Sara Hector hade svårt redan i första åket och körde sedan ur i andra.

Det blev till slut tre guldmedaljörer som gjorde upp om damernas storslalommedaljer i VM i Cortina d'Ampezzo.

Inte oväntat blev det också en strid på hundradelsnivå och där hade super-G-vinnaren Lara Gut-Behrami marginalerna på sin sida.

Schweiziskan tog guldet, bara två hundradelar framför kombivinnaren Mikaela Shiffrin och nio hundradelar framför parallellvinnaren Katharina Liensberger.

Jag har alltid drömt om att ta en medalj i storslalom. När jag är snabb i storslalom brukar jag vara snabb i alla andra discipliner också, säger Lara Gut-Behrami.

Både Gut-Behrami (guld-brons-guld) och Shiffrin (brons-guld-silver) har nu tre medaljer var från mästerskapet i Cortina.

Shiffrin har dock en stor medaljchans kvar i lördagens slalom.

Jag är fortfarande hungrig. Jag har aldrig siktat på ett antal medaljer eller på rekord. Utan varje gång jag tävlar vill jag vinna, säger amerikanskan.
Det är härligt att vara i en position då jag kan vinna, eller ta medalj. Att ha tre medaljer inför sista racet, där jag defintivt har en chans till... det ska bli kul.

Det var dock ytterst nära ett riktigt skrällguld i tävlingen. Amerikanskan Nina O'Brien var i ledning vid sista mellantiden, men gjorde en jättemiss i slutet av banan och fick nöja sig med tiondeplatsen.

Hectors isproblem

För svensk del slutade storslalomen i besvikelse, dagen efter VM-silvret i lagtävlingen.

Sara Hector visade visserligen i lagtävlingen att formen absolut finns där. Men den isiga banan i det första storslalomåket i Cortina d'Ampezzo förstörde VM-dagen.

Mellan åken medgav Hector att hennes problem på isiga underlag har satt sig i huvudet.

Det har blivit en jättemental grej, säger hon till SVT.
Jag såg på besiktningen att det var väldigt hård is och visste att jag skulle behöva åka bra där. Men så blev jag bara osäker när jag kom dit. Det är någonting jag behöver jobba på.

Annons

Annons

"Rätt riktning"

Hector var bara 20:e inför andra åket, där hon dessutom körde ur. Men efter ett skidbyte var känslan ändå lite bättre i andra.

Jag tycker ändå att jag gjorde ett försök, hade bättre grepp och var inte så feg när jag kom på isen, säger Hector till SVT.
Det var ett steg i rätt riktning och det får jag ta med mig framöver. För jag måste börja bygga på det här, det går inte att ha sådana här problem.

Estelle Alphand, på 21:a plats efter första åket, var inte heller nöjd med sin åkning. I andra åket fortsatte problemen för svenskan som till slut var närmare sex sekunder efter totalt och slutade 24:a.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss