A-
A+

Haaland-feber i Norge: "Det är lite Zlatan"

Norge med bland andra Erling Haaland tränar på Friends Arena inför söndagens Nations League-match mot Sverige.
Norge med bland andra Erling Haaland tränar på Friends Arena inför söndagens Nations League-match mot Sverige.
FotbollTT

Sveriges generationsväxling betyder att mindre rutinerade spelare tar plats i Nations League. Norge har å sin sida sin största stjärna någonsin på planen. Men pressen stör inte Erling Braut Haaland.

Han bryr sig inte om det, säger lagkamraten Martin Ødegaard.

Annons

Annons

Inför Nations League-matchen mellan Sverige och Norge ligger det mesta av fokuset, för båda länder, på anfallaren Erling Braut Haaland.

Spaltmeter skrivs om den norske 21 åringen som just nu är en av fotbollsvärldens starkast lysande stjärnor. Men pressen rör honom inte i ryggen.

Han bryr sig inte om det, så han tacklar det bra. Han är samma person han alltid varit, med fokus på vad han ska göra. Det är att göra mål och hjälpa oss att vinna, säger lagkamraten, tillika lagkaptenen, Martin Ødegaard på en presskonferens.

I Sverige pågår just nu en generationsväxling. Men det var inte så länge sedan blågult hade en spelare som drog mer uppmärksamhet till sig än alla andra.

Det är lite Zlatan över det. Hur mycket ska han sitta här (på presskonferenser) och vad ska han säga? Vi ska ha respekt för att intresset runt honom är på en nivå som vi nog aldrig sett i Norge kring en idrottare, säger förbundskapten Ståle Solbakken och fortsätter:
Han hanterar det bra. Det är svårt att förstå situationen han befinner sig i. Det måste vi ha respekt för. Men det går bra, säger Solbakken.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.