A-
A+

Haalands mål väckte Zlatan-minnen till liv

Erling Braut Haaland avgjorde Champions League-matchen mot Dortmund med ett konstmål.
Erling Braut Haaland avgjorde Champions League-matchen mot Dortmund med ett konstmål.
FotbollTT

Minnen av både Zlatan Ibrahimovic och Johan Cruyff flimrade förbi Manchester City-tränaren Pep Guardiola på onsdagskvällen.

Erling Braut Haalands cykelspark var Champions League-omgångens delikatess.

Jag minns att min gamle vän Ibrahimovic också hade den där förmågan att få upp benet i takhöjd, säger Guardiola.

Annons

Annons

Ett av Zlatan Ibrahimovics mest klassiska mål, när han med klacken satte 1–1 i slutminuterna mot Italien i EM 2004. Arkivbild.
Ett av Zlatan Ibrahimovics mest klassiska mål, när han med klacken satte 1–1 i slutminuterna mot Italien i EM 2004. Arkivbild.

Joao Cancelos inlägg med yttersidan var elegant, men det var Erling Braut Haalands avslut som alla pratade om efter Manchester Citys Champions League-seger hemma mot Borussia Dortmund.

Trots hård uppvaktning av sina gamla lagkompisar – Haaland lämnade Dortmund för City i somras – lyckades norrmannen kasta sig högt upp i luften och sparka in 2–1 med undersidan av foten.

Cruyff-klass

Segermålet fick City-tränaren Pep Guardiola att minnas både sin idrottsliga förebild och en av sina tidigare spelare.

Alla vet hur viktig Johan Cruyff har varit i mitt liv. Som människa, som lärare, som mentor, som allting. Han gjorde ett otroligt mål på Camp Nou mot Atlético Madrid (1973) som påminde mycket om det här. I samma ögonblick som han (Haaland) gjorde mål, så tänkte jag på Cruyff, säger Pep Guardiola.

Förutom den nederländske legendaren, en ikon i Barcelona både som spelare och tränare, fick målet Guardiola att tänka på en svensk anfallsstjärna.

Annons

Annons

"Hoppas Zlatan är stolt"

Zlatan Ibrahimovic hade en minst sagt ansträngd relation med Guardiola när han spelade under spanjorens ledning i Barcelona. Men Guardiola kunde ändå inte låta bli att nämna Ibrahimovic med tanke på Citys 2–1-mål mot Dortmund. Den snart 41-årige svensken har kanske sina vigaste dagar bakom sig, men har mången gång under karriären gjort mål av just den karaktär som Haaland bjöd på under onsdagskvällen.

Jag minns att min gamle vän Ibrahimovic också hade den där förmågan att få upp benet i takhöjd. Erling är lite likadan. Han är elastisk, vig och har förmågan att sätta bollen i nät. Han är så stor, men har ändå en naturlig rörlighet, säger Guardiola.

Erling Braut Haaland var själv nöjd både med målet och med att jämföras med Ibrahimovic.

Det var ett härligt mål och en svår match. Jag har väl lärt mig av din käre landsman Zlatan. Jag får hoppas att han är stolt över det målet, sade Haaland till svenska C More efter matchen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.