A-
A+

Häcken kryssade mot Piteå: "Tog inte chansen"

Stina Blackstenius.
Stina Blackstenius.
FotbollTT

Häcken tappar i jakten på Rosengård i toppen av damallsvenskan. Trots massivt spelövertag blev det bara 0–0 hemma mot Piteå.

Det här var ju en chans för oss men vi tog den inte, säger Elin Rubensson till GP.

Annons

Annons

Annons

Annons

Avståndet upp till Rosengård växer till fem poäng för BK Häcken efter den mållösa matchen mot Piteå.

Det här var en match som Häcken kommer att minnas och förbanna om laget förlorar SM-guldet med några få poäng i höst. Häcken skulle ha vunnit och radade upp chanser, främst genom Stina Blackstenius som hade flera frilägen i början av matchen.

Men även Filippa Curmark och Julia Zigiotti Olme kunde ha fått med sig ett eller ett par mål från matchen.

Persson matchhjälte

Statistiken talar sitt tydliga språk: 13–2 i avslut och 11–1 i hörnor. Men Häcken fick aldrig in bollen bakom Piteå-målvakten Nichole Persson, som hade hjälp av ett offervilligt försvar.

Piteå höll ut till slutet även om Emma Kullberg kunde ha blivit matchhjälte för Häcken på tilläggstid – men sköt över från nära håll.

Piteå har bevisat sin styrka i defensiven den senaste tiden och har bara släppt in ett mål – mot Rosengård – de senaste tre matcherna i damallsvenskan. Det var trångt för Häcken att ta sig fram centralt i banan.

Annons

Annons

Rubensson dirigerade

Sista halvtimmen ökade Häcken trycket genom att byta in Elin Rubensson som dirigerade mycket av spelet – utan att Häcken fick utdelning.

Det här var ju en chans för oss men vi tog den inte. Det var surt. Rosengård tappade ju poäng och det fanns en chans att hänga på. Jag tror många lag kommer parkera bussen mot oss och då måste vi kunna hantera det bättre, säger Rubensson till Göteborgs-Posten.

Det var första gången Häcken fick spela inför publik efter det att publikrestriktionerna på grund av coronapandemin mildrats. Men laget fick inte spela matchen på sin ordinarie hemmaplan på Hisingen, där läggs det just nu nytt konstgräs. Istället spelades matchen på Valhalla IP.

208 åskådare fick plats på läktarna, i enlighet med de nya restriktionerna.

Nu väntar landslagsuppehåll i två veckor. BK Häcken har hela tolv spelare i truppen som reser iväg för internationella matcher. Däribland sju stycken i Peter Gerhardssons Sverige som genrepar inför OS mot Norge och Australien i Kalmar kommande veckan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss