A-
A+

Häcken tillbaka i toppen av allsvenskan

Häcken är återigen i toppen av allsvenskan.
Häcken är återigen i toppen av allsvenskan.
FotbollTT

Alexander Jeremejeff stärker sitt grepp om den allsvenska skytteligan. Två mål i 5–1-segern borta mot Sundsvall skickade upp hans Häcken i toppen av tabellen.

Annons

Annons

Det första kom efter sex minuters speltid. Hands på en Sundsvallsspelare innebar straff för Häcken. Från elva meter var Jeremejeff säkerheten själv och gav bortalaget en tidig ledning.

Den höll dock bara i fem minuter.

Sundsvall svarade genom att också sätta en straff. Pontus Engblom gav "Giffarna" hopp.

Men det var Häckens kväll.

Efter att backen Even Hovland satt 2–1 kunde Jeremejeff återigen hitta nätet. Det var hans fjortonde mål för säsongen, flest av alla i serien och dubbelt så många som tvåan Marcus Berg.

Vi vinner välförtjänt till slut. Vi gör precis det vi skulle och är nöjda med tre poäng, säger Hovland efter matchen till Discovery+.

Häcken vann till slut matchen med 5–1 och är nu tillbaka i toppen av allsvenskan, en poäng före Djurgården.

I botten av tabellen får Helsingborg fortsätta att vänta på sin första seger sedan april. 0–0 borta mot Varberg innebar lagets blott sjunde poäng för säsongen.

Helsingborgs nyförvärv, Alexander Faltsetas, hade en tuff kväll.

Generellt är det ingen skön match, det är mycket som står på spel och mycket kamp. Jag tycker de drar ner lite på tempot och det är svårt att få upp tempot när det blir så mycket avblåsningar, säger han till Discovery+.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.