A-
A+

Häcken värvar AIK-talang för rekordsumma

Rosa Kafaji, mitten, har skrivit på ett treårskontrakt med Häcken. Arkivbild.
Rosa Kafaji, mitten, har skrivit på ett treårskontrakt med Häcken. Arkivbild.
FotbollTT

AIK:s talang Rosa Kafaji är klar för BK Häcken.

Topplaget har köpt loss 18-åringen för en rekordsumma.

"Försäljningen av Rosa Kafaji är banbrytande för AIK Fotboll och tillhör en av de större affärerna någonsin av en svensk fotbollsspelare på damsidan", säger AIK:s vd Fredrik Söderberg.

Annons

Annons

Anfallaren, som varit en viktig del av AIK:s resa från elitettan till damallsvenskan och som imponerat stort under sitt debutår i damernas högstaliga, har skrivit på ett kontrakt med Häcken som sträcker sig fram till 2024.

"Jag kände att jag ville ha en ny utmaning och när jag pratade med tränaren fick jag ett bra intryck. Jag vill vara med på den här resan, hjälpa laget utvecklas och etablera mig på den här nivån och spela ut min fulla potential", säger Rosa Kafaji i ett pressmeddelande.

AIK får mellan 500 000 och 1 miljon kronor för den lovande talangen, bekräftar klubben på sin hemsida.

"Det är glädjande att spelarmarknaden för kvinnliga fotbollsspelare också tar steg framåt och genererar värden som i förlängningen kommer att stärka både elit- och ungdomsverksamheten", säger klubbens vd Fredrik Söderberg i ett uttalande.

Kafaji, som är uppvuxen i Akalla nordväst om Stockholm, gjorde 20 matcher och tre mål för AIK under säsongen och togs ut till A-landslagets träningslandskamper i februari. Hon har även spelat för Sverige i U19- och U23-sammanhang under året som gått.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.