A-
A+

Håkan Hellström spelar för ungas hälsa

Håkan Hellström är en av många artister som ska uppträda under konsertkvällen 'Avicii Arena together for a better day'. Arkivbild.
Håkan Hellström är en av många artister som ska uppträda under konsertkvällen "Avicii Arena together for a better day". Arkivbild.
MusikTT

Håkan Hellström, Miriam Bryant, Kungliga Filharmonikerna och Gina Dirawi medverkar i en musikalisk manifestation för att uppmärksamma ungas psykiska hälsa.

Annons

Annons

Konserten "Avicii Arena together for a better day" ska äga rum den 1 december på just Avicii Arena.

Namnet kommer från Tim Bergling Foundations arbete med For a better day-insamlingen, där unga har fått svara på vad de önskar för att få en bättre framtid.

"Jag hoppas att vi lyckas skapa en känsla av att vi verkligen gör det här tillsammans, för det är bara tillsammans vi kan göra skillnad. De unga är vår framtid och vi måste vara rädda om dem. Det är oacceptabelt att de mår allt sämre och att självmordstalen ökar i den gruppen – och det är vår skyldighet att göra vad vi kan för att bryta den utvecklingen", säger Klas Bergling, Tim Berglings pappa, i ett pressmeddelande.

Medverkar gör även Amason, Annika Norlin, A36, Cherrie, Jireel, Jelassi, Galantis, Mona Masrour och Ricky Rich. Även 14-åriga stjärnskottet Ella Tiritiello, som tolkade Avicii-låten "For a better day" vid invigningen av Avicii Arena, är med och uppträder.

Kvällen ska även innehålla hemliga gäster och hyllningar till Aviciis musikaliska arv. Konserten är den första i vad som ska bli ett årligt återkommande evenemang i anslutning till stiftelsen Tim Bergling Foundations årliga dag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.