A-
A+

Haksabanovic lämnar Norrköping i rekordaffär

Sead Haksabanovic har skrivit på för Rubin Kazan. Arkivbild.
Sead Haksabanovic har skrivit på för Rubin Kazan. Arkivbild.
FotbollTT

Sead Haksabanovic har skrivit på för den ryska klubben Rubin Kazan. Det är Norrköpings största spelaffär genom tiderna. Enligt uppgift kostar mittfältsstjärnan 60 miljoner kronor.

Annons

Annons

Annons

Annons

"Allting i livet har ett slut, och nu är min tid i IFK Norrköping slut. Jag är väldigt tacksam för vad fansen och klubben har gjort för mig, och att ni trodde på mig och gav mig en andra chans.", säger han till klubbens hemsida.

Den allsvenska tabellsexan förlorar en nyckelspelare, men ekonomiskt är affären en framgång. Enligt Aftonbladets uppgifter ligger övergångssumman på 60 miljoner kronor, vilket skulle innebära den tredje dyraste försäljningen i allsvenskan någonsin. Bara Zlatan Ibrahimovic och Alexander Isak har varit dyrare.

"Vi är glada över att kunna presentera och genomföra IFK Norrköpings största affär genom tiderna", säger sportchefen Patrik Jönsson.

22-åringen anslöt på lån från West Ham inför säsongen 2019, och köptes loss av Norrköping året därpå.

Han har spelat sammanlagt 65 allsvenska matcher för klubben, och stått för 13 mål och 23 assist. I årets allsvenska har han gjort fyra assist på sju matcher.

Han blir lagkamrat med tidigare IFK Göteborg-backen Carl Starfelt i Rubin Kazan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss