A-
A+

Häktade mannen i Norberg dömd för flera brott

En kvinna hittades i ett 25 meter djupt gruvhål i närheten av Norberg 22 april. Arkivbild.
En kvinna hittades i ett 25 meter djupt gruvhål i närheten av Norberg 22 april. Arkivbild.
BrottTT

Mannen som häktats misstänkt för våldtäkt och mordförsök sedan en kvinna hittats i ett gruvhål utanför Norberg har tidigare dömts för flera mindre förseelser.

Men inga våldsbrott.

Annons

Annons

Det var när en förbipasserande hörde skrik som en kvinna hittats i ett 25 meter djupt gruvhål i närheten av Norberg.

Åklagaren Ann-Sofie Trossing vill fortfarande inte gå ut med hur länge kvinnan befunnit sig i hålet eller i vilket skick hon är. Hon ska dock ha behövt föras till sjukhus i helikopter med kraftiga smärtor.

Nekar till brott

En man i 40-årsåldern häktades på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och mordförsök på kvinnan. Han nekar till brott.

Mannen är även dömd för tidigare brott i Västerås tingsrätt. Han har dömts till dagsböter för grov olovlig körning och för att ha burit på narkotikaklassade preparat.

Mannen har även ett utvisningsbeslut från Migrationsverket efter att han nekats asyl 2018, rapporterar Dagens Nyheter. Trots detta stannade mannen kvar i Sverige.

Flera personer ska även ha ansökt om kontaktförbud mot mannen, enligt DN. Ansökningarna gjordes för tre år sedan av personer i mannens närhet. De avslogs dock från polisen då förutsättningarna för kontaktförbud inte var uppfyllda. Mannen har ingen dokumenterad våldshistorik.

Annons

Annons

Förhör med parterna

Nu hålls förhör med båda parterna och teknisk bevisning samlas in. Om mindre än två veckor så kommer ett beslut att fattas om mannen ska omhäktas.

Jag vill inte gå in på detaljer i utredningen. Det kommer att dröja innan vi går ut med mer information, säger hon till TT.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.