A-
A+

Hål i väggen – tre rymde från förvar

Tre män har rymt från Migrationsverkets förvar i Åstorp genom ett hål i väggen. Maria Lindgren, sektionschef på Migrationsverket, har inspekterat hålet.
Tre män har rymt från Migrationsverkets förvar i Åstorp genom ett hål i väggen. Maria Lindgren, sektionschef på Migrationsverket, har inspekterat hålet.
SamhälleTT

Tre män har avvikit genom ett hål i väggen från Migrationsverkets förvar i Åstorp. En liknande rymning gjordes från förvaret i augusti 2022.

Annons

Annons

Den här gången slog väktare larm till polisen tidigt på morgonen.

Det vi anträffar är ett hål i en vägg och eventuellt ett hål i ett staket, säger Katarina Rusin, pressinformatör hos Skånepolisen.

Poliser sökte förgäves efter dem som rymt och klockan 6.30 avbröts polisinsatsen. Männen är misstänkta för skadegörelse på fastigheten.

Vi har uppgifter om de här personerna som har avvikit, så vi håller så klart lokalt ögonen öppna och anträffas de i något sammanhang för man tillbaka dem till förvaret. De är inte misstänkta för något brott utöver skadegörelsen, för det är ju inte brottsligt att rymma, säger Katarina Rusin.

I augusti förra året gjordes en liknande rymning från förvaret i Åstorp. Fyra män hade då gjort hål i en vägg och tagit sig ut. Efteråt berättade Migrationsverkets presstalesperson att de som rymt hade fått tag på något slags verktyg och smusslat in det i ett bostadsrum.

De närmare omständigheterna kring den nya rymningen är inte klarlagda.

Vi säkrar nu upp förvaret så att inga fler kan avvika och vi tar hand om de individer som var i tjänst, så att de får det stöd som de behöver, säger Migrationsverkets presschef Jesper Tengroth.

Efter den förra rymningen genomfördes utbildningsinsatser. Vilka åtgärder som nu krävs är för tidigt att säga.

Det är absolut inte bra om man avviker från vårt förvar. Det ska man inte kunna göra, säger Jesper Tengroth.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.