A-
A+

Halfvarsson hoppas få OS-biljetten idag

Calle Halfvarsson. Arkivbild.
Calle Halfvarsson. Arkivbild.
SkidorTT

Calle Halfvarsson närmar sig OS-biljetten.

Om prestationen bara håller sig i under måndagens Tour de Ski-etapp tror han att han kan vänta besked efteråt.

Jag borde vara ganska nära kan jag tycka, säger han till SVT.

Annons

Annons

Inför Tour de Ski var Calle Halfvarsson ett stort frågetecken i diskussionerna kring OS-uttagningarna. Fjolårets mediokra resultat – troligtvis orsakade av överträning – verkade spilla över på även den här säsongen och 32-åringen hade inför touren placerat sig en bra bit under topp 30 i de individuella starterna i världscupen.

Jag ser inte riktigt vad jag ska till OS och göra om jag inte platsar där eller inte har något med toppstriden att göra, sade han till Aftonbladet efter att ha blivit 40:e i loppet om 15 kilometer fristil i världscupen i Lillehammer i början av december.

"Kul att så många tror på en"

Men under Tour de Ski, den sista chansen att visa upp sig inför OS-uttagningarna, kom lyftet– en sjätteplats på 15 kilometer fristil och en femteplats i sprinten i Oberstdorf. Och reaktionerna lät inte vänta, berättar Halfvarsson.

Jag har fått många glada meddelanden de här dagarna. Det är lite kul, det är nya tider nu. För några år sedan fick man inte jättemånga meddelanden när man slutade sexa och femma… Men det är kul att det finns många som bryr sig där ute, som hoppas och tror på en. Jag har också trott på mig själv, men att det skulle ta sådan här lång tid innan det lossnade… det har varit lite jobbigt, säger han till Aftonbladet på söndagen.

Varför han inte fått åkningen att stämma tidigare vet han inte, men han gissar att det kan röra sig om mentala spärrar.

Annons

Annons

Väntar OS-besked i dagarna

Nu hoppas han dock att formbeskedet i touren ska räcka för att knipa OS-biljetten som han jagat hela säsongen.

De resultaten betyder väldigt mycket in mot OS. Jag borde vara ganska nära kan jag tycka även om jag inte fått något klart besked ännu men jag hoppas att det kommer i dagarna, sade han till SVT under söndagskvällen och gissade då att det skulle bli klart under måndagen.

Halfvarssons senaste individuella pallplats i världscupen kom i Ruka 2018, när han blev trea i 15 kilometer klassisk stil.

Herrarna startar den femte etappen i Tour de Ski, 15 kilometer klassiskt, 14.50. Damerna startar 12.40, då 10 kilometer klassiskt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.