A-
A+

Hallam på första NHL-resan

Tre Kronors förbundskapten Sam Hallam. Arkivbild.
Tre Kronors förbundskapten Sam Hallam. Arkivbild.
IshockeyTT

Tre Kronors nye förbundskapten Sam Hallam gör nu sin första resa för att se och träffa NHL-svenskarna.

I första hand är jag här för att knyta kontakter, säger han.

Annons

Annons

Förbundskaptenen inledde sin rundresa i Madison Square Garden i New York och fick se New York Rangers besegra Minnesota med 4–3. Och följde Rangers Mika Zibanejad och Minnesotas Joel Eriksson Ek och Jonas Brodin extra noggrant.

Om fyra månader ska Sam Hallam ta ut en VM-trupp och då kanske någon eller några av NHL-spelarna finns tillgängliga.

I första hand är jag här för att knyta kontakter och se till att grabbarna här borta får en bild av oss, säger Hallam till Aftonbladet.
Som alltid är VM och NHL-spelare en stor fråga och det känns bra att få chansen att prata med dem och berätta hur vi känner och ser på saker, så vi vet var vi har varandra.

Hur många NHL-spelare som vill och kan spela i VM är alltid en stor fråga inför det årliga mästerskapet som pågår samtidigt som NHL-slutspelet.

Det vi tittar på att är att hitta de spelare som kanske känner att, nu passar det bra i karriären och även privat. Har man 20 matcher kvar och vet att det inte blir slutspel kan VM vara en motivationsfaktor att fortsätta hålla uppe sin träning. Vi tycker samtidigt att vi har bra spelare i Europa vi kan bygga en stomme av och sedan är förhoppningen att krydda med spelare som gör det bra här borta, säger Hallam.

Samtidigt som Hallam såg Rangers möta Minnesota var den assisterande förbundskaptenen Stefan Klockare och såg New York Islanders möta Dallas (1–2).

VM spelas i Finland och i Lettland den 12-28 maj.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.