A-
A+

Hallam: "Vi behöver spela bättre"

Sveriges förbundskapten Sam Hallam pratar med sina spelare under VM-premiären mot Tyskland.
Sveriges förbundskapten Sam Hallam pratar med sina spelare under VM-premiären mot Tyskland.
IshockeyTammerfors, TT:s utsände

Seger och tre poäng – men massor av förbättringspotential.

Det var känslan för Tre Kronors förbundskapten Sam Hallam efter VM-debuten och 1–0-segern över Tyskland.

Alla vet att vi behöver spela bättre, men vi fick med oss poängen och segern, säger han.

Annons

När slutsignalen gick i Nokia Arena i Tammerfors i fredags kväll var det snarare en suck av lättnad än jubel för Tre Kronor.

Till viss del. Det är en jäkla skillnad att kliva i från med en seger i första matchen, det skapar en skön känsla i gruppen, säger han.

Sverige är spelledigt på lördagen och kommer att träna under eftermiddagen inför nästa uppgift, Österrike på söndagskvällen.

Det är klart att när vi tittar på matchen så har vi en hel del punkter som vi vill förbättra och förtydliga, men du har fortfarande en seger vilket betyder att du går in i matchen på söndag med en liten annan självkänsla och trygghet, säger den svenske förbundskaptenen.

Han gör sitt första mästerskap efter att ha tagit över i somras efter Johan Garpenlöv.

"Börjar skakigt"

Premiären blev nervös för ett Tre Kronor där Hallam bara är en av många VM-debutanter.

På isen fanns nio VM-färskingar och det var spänt och nervöst i första halvan av matchen.

Matchen börjar lite skakigt för oss, vi har några enkla pucktapp som ger tyskarna några riktigt vassa chanser som de inte utnyttjar. Det sätter lite tonen för oss, vi blir lite tveksamma och passiva i hela vårt spel, säger Hallam.

Målvakten Lasse Johansson, som höll nollan och tog 19 skott, och målskytten Oscar Lindberg, som styrde in 1–0 i början av tredje perioden, blev matchvinnarna.

Hyllar Johansson

Utan Frölundamålvakten hade det inte gått.

Han är jättebra. Han har inte ett ton skott på sig, det är 19 skott och sedan säkert ett par som var utanför. När vi behövde honom så var han grym och på slutet kändes det lugnt och tryggt, säger Hallam.

Han tyckte att supertalangen Leo Carlsson bitvis glimtade till, men Carlssons kedja med Lucas Raymond och Alexander Nylander hade det tufft.

När de inte riktigt får stäm i powerplay så får de inte riktigt med sig känslan i fem mot fem. Det var också därför vi ändrade lite under matchens gång, säger Hallam som flaggar för att det kan bli ändringar i formationerna till söndagens match.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.