A-
A+

Haller om cancerbeskedet: "Känner mig bra"

Sébastien Haller är på bättringsvägen efter ha drabbats av testikelcancer. Arkivbild.
Sébastien Haller är på bättringsvägen efter ha drabbats av testikelcancer. Arkivbild.
FotbollTT

Dortmunds anfallsstjärna Sébastien Haller har tvingats till en paus från fotbollen efter att ha opererats för testikelcancer.

Nu talar han ut.

Jag är fortfarande kvar på samma nivå, säger Haller.

Annons

Annons

Det var i juli, kort efter att Sébastien Haller lämnat Ajax för att ersätta Premier League-flyktande Erling Haaland i Borussia Dortmunds anfall, som chockbeskedet kom.

En elakartad tumör hade upptäckts i hans ena testikel. Sedan dess har Haller opererats och genomgår för tillfället cellgiftsbehandling. Ivorianen har nu talat ut om känslorna när diagnosen kom.

Min fru var i chock, men hon kunde hantera det. Men min mor, det var inte samma sak eftersom mödrar är mödrar. Jag ringde mina bröder och systrar så att de skulle vara där för henne, så hon inte skulle känna sig ensam, berättar han för ESPN.

Siktar på debut

Haller tycks nu vara på bättringsvägen och menar att han inte har hunnit tappa så mycket än.

Jag går varje dag och jag kollar min kropp. Jag har inte tappat så mycket. Jag är fortfarande kvar på samma nivå som för ett par månader sedan. Det är ett bra tecken och jag hoppas det fortsätter så. Jag känner mig riktigt bra.

28-åringen vill däremot inte sätta någon tidsram för en eventuell comeback och Dortmund-debut.

Just nu är det inte läge för det, eftersom det kommer ta ett par månader. Det viktigaste nu är att jag inte tappar för mycket muskelmassa. Mitt mål är att ta mig tillbaka till planen, spela för Dortmund och göra mitt första mål. Det kommer bli ett vackert och känslosamt ögonblick.

Annons

Annons

Vann skytteligan

Sébastian Haller gjorde en fantastisk fjolårssäsong för Ajax där han vann skytteligan i Nederländerna. Han värvades därefter till Bundesliga-laget Dortmund för runt 360 miljoner kronor.

Efter cancerbeskedet värvade klubben fransmannen Anthony Modeste, 34, som tillfällig ersättare till Haller, som även noterats för 15 landskamper för Elfenbenskusten.

Dortmund ligger på en femte plats i Bundesliga efter fyra omgångar. På fredagskvällen väntar hemmamatch mot Hoffenheim.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.