-
+

Halmstad BK värvar back från Ghana

Halmstad BK har gjort sitt första nyförvärv för säsongen. Arkivbild.
Halmstad BK har gjort sitt första nyförvärv för säsongen. Arkivbild.
FotbollTT

Halmstads BK som är tillbaka i allsvenskan har bekräftat sitt första nyförvärv för säsongen. Den ghananske högerbacken Phil Ofuso-Ayeh har skrivit på för året ut, skriver Hallandsposten.

Annons

Annons

Ofuso-Ayeh var tidigare lagkamrat med Halmstad-spelaren Joseph Baffo i Eintracht Braunschweig. Baffo bjöd in honom att träna med klubben.

Han har tränat med klubben i två veckor och spelat tre halvlekar. Halmstad BK:s manager Magnus Haglund har imponerats av 29-åringen.

Jag blev framför allt imponerad av hans speed och spelförståelse, hur snabbt han anpassade sig efter vårt sätt att spela, säger Haglund.

Ofuso-Ayeh har tidigare tillhört engelska klubben Wolverhampton utan att göra en enda A-lagsmatch. Han var utlånad i två sejourer till Hansa Rostock respektive Würzburger Kickers.

Högerbacken har dragits med en hälskada sedan mars 2019 som gjort att han inte spelat en enda match sedan dess – fram tills ett inhopp mot Falkenberg för två veckor sedan.

En del kanske tror att jag är slut som spelare med min historik, men jag hade bara inte träffat rätt person som kunde hjälpa mig, sade han i en tidigare intervju med Hallandsposten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss