A-
A+

Halv miljard i regionalt pandemistöd

Landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) under en digital pressträff om åtgärder för att möta de långsiktiga ekonomiska utmaningarna i spåren av pandemin.
Landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) under en digital pressträff om åtgärder för att möta de långsiktiga ekonomiska utmaningarna i spåren av pandemin.
EkonomiTT

Företag runtom i landet ska kunna ta del av drygt 500 miljoner kronor. Pengarna utlyses av Tillväxtverket till regionala aktörer.

Annons

Annons

Det nya stödet presenterades under en pressträff med Tillväxtverket samt landsbygdsminister Jennie Nilsson (S).

Ingen region eller kommun ska lämnas utanför. Det här kommer att vara viktiga åtgärder för att vi som land ska ta oss ur den här krisen, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson (S).

Utlysningen ingår i insatsen React-EU som ska stärka näringslivets förmåga att ställa om efter coronapandemin. Stöden riktas i första hand till regionala aktörer som i sin tur ska fördela pengarna vidare till små och medelstora företag i hela landet och ska utlysas under perioden 2021–23.

Vi måste vara beredda på att de ekonomiska effekterna kan bli långvariga och slå olika i olika delar av landet, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson (S).

Utlysningen ska inte ses som ett krisstöd utan en form av långsiktigt stöd för återhämtning av utveckling, bland annat till investeringar i grön och digital omställning samt olika satsningar i exempelvis besöksnäringen.

Det är ett komplement till de åtgärder som har kommit till tidigare. Den stora poängen med de här pengarna är att de syftar till att stärka omställningsförmågan hos små och medelstora företag, säger Jennie Nilsson.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss