A-
A+

Hamilton: "Ge fansen pengarna tillbaka"

Nederländernas Max Verstappen i sin bil bakom säkerhetsbilen på Spa-Francorchamps regntunga bana.
Nederländernas Max Verstappen i sin bil bakom säkerhetsbilen på Spa-Francorchamps regntunga bana.
BilsportTT-Reuters

VM-ledande Lewis Hamilton vill att publiken ska kompenseras efter tidernas kortaste VM-lopp i formel 1 i vätan på Spa-Francorchamps.

Jag tycker de ska få pengarna tillbaka, de fick inte vad de hade betalat för, säger Hamilton till Sky Sports.

Annons

Annons

I nästan fyra timmar fick åskådarna på Belgiens Grand Prix vänta medan loppet sköts fram gång på gång på grund av regnoväder.

När allt väl kom i gång körde bilarna bakom säkerhetsbilen i tre varv innan loppet flaggades av och halverade poäng delades ut.

Startordningen inför loppet räknades som slutresultat med kvalvinnande nederländaren Max Verstappen, Red Bull, som segrare före George Russell i Williams och VM-ledande Lewis Hamilton på tredje plats.

Gränsen för att dela ut halverade poäng går efter två varv och det är samtidigt gränsen för kommersiella åtaganden gentemot tv-bolag och andra intressenter.

Det är pengarna som talar och de två varven är pengascenariot. Så alla får sina pengar och jag tycker att publiken borde få sina tillbaka också. De stannade kvar i regnet. De hade energi och skapade stämning, men rånades på loppet. De förtjänar pengarna tillbaka, säger sjufaldige världsmästaren Lewis Hamilton.

Han säger att han är besviken å fansens vägnar.

Vi kan inte kontrollera vädret och jag älskar att tävla i regn, men i dag var det något helt annat. Det gick inte att se bilen framför, det var vattenplaning och oturligt nog omöjligt att köra, säger Hamilton.

I VM-sammandraget minskade Hamiltons ledning i VM-tabellen från åtta till tre poäng före Verstappen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!